Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

MSC Cruises je objavio svoje izvješće o održivosti za 2023.

MSC Cruises
20.06.2024.
u 16:44

MSC Cruises je danas objavio svoje Izvješće o održivosti za 2023. godinu s pregledom učinka u prethodnom 12-mjesečnom razdoblju na područjima okoliša, društva i upravljanja.

Izvještaj također uključuje informacije o sestrinskoj kompaniji i brendu luksuznih putovanja Explora Journeys čijoj se floti prošle godine pridružio prvi brod od ukupno planiranih šest. Također su uključene detaljne tablice s podacima uključujući promet, emisiju, vodu, otpad, broj zaposlenih i raspodjelu po spolu.

Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik Odjela za krstarenja MSC Grupe, je rekao: „Počeli smo objavljivati naša godišnja Izvješća o održivosti 2019. godine te je ovo naše peto izvješće. Tijekom tog vremena naša je predanost postizanju postavljenih ciljeva ostala jednako snažna. Naš pristup ekološkim, društvenim i pitanjima upravljanja je postao još sofisticiraniji budući da primjenjujemo više načina za upravljanje našim aktivnostima na dinamičan način. To odražava našu strast ne samo u usklađivanju s očekivanjima dionika i upravljanju složenim regulatornim krajolikom već i u postizanju značajnih mjerljivih promjena koje će imati dugoročan pozitivan utjecaj na naše goste, naše zaposlenike i naš planet.“

„Ostajemo u potpunosti predani postizanju našeg cilja neto nulte emisije stakleničkih plinova do 2050. godine u skladu sa strategijom Međunarodne pomorske organizacije, ali ne možemo sami ostvariti neto nulte emisije. Nastavljamo opsežno surađivati s našim bliskim partnerima uključujući brodogradilišta, dobavljače tehnologija, dobavljače goriva i mnoge druge te sam zadovoljan napretkom koji postižemo kao industrija. Nastavljamo zagovarati da nas se regulira na pošten način koji ne diskriminira našu industriju.“

Istaknute aktivnosti MSC Cruisesa u 2023. godini uključuju:

  • Intenzitet emisije ugljika u floti poboljšan je za 6,5 posto u usporedbi s 2022. te bilježi smanjenje od 37,8 posto od 2008. godine. Napredak ovu kompaniju stavlja na pravi put k postizanju cilja IMO-a: smanjenje intenziteta ugljika od 40% do 2030. godine.
  • Drugi brod flote s pogonom na prirodni ukapljeni plin (LNG), MSC Euribia, ostvario je plovidbu s neto nultom emisijom stakleničkih plinova (GHG) od Francuske do Danske. MSC Cruises ostaje predan LNG-u kao ključnom putu prema dekarbonizaciji pomorstva. Fosilni LNG nudi trenutno smanjenje emisije stakleničkih plinova u usporedbi s konvencionalnim brodskim gorivima te je izravan put do obnovljivih alternativa kao što su bio-LNG i sintetički obnovljivi LNG.
  • 44 uspješna kopnena priključenja brodova na elektroenergetsku mrežu u osam luka u Norveškoj, Njemačkoj, UK i Malti. Kopneno priključenje brodova igra važnu ulogu u strategiji MSC Cruisesa za smanjenje emisije jer omogućuje brodovima da se priključe na elektroenergetsku mrežu dok su na vezu te isključe brodske motore kako bi eliminirali direktnu emisiju za vrijeme boravka u luci. Cilj do kraja 2024. godine je 220 veza i kompanija je u potpunosti predana korištenju energije s obale u lukama gdje je takva infrastruktura dostupna.
  • Sustav za upravljanje vodom desalinizacijom proizvodi vodu koja pokriva 87,2 posto potreba flote za vodom, više od 6,4 milijuna kubičnih metara. Učinkovitije korištenje vode rezultiralo je smanjenjem potrošnje vode na brodu od 226 litara po gostu po danu u 2022. godini na 187 litara u 2023. godini što je smanjenje od 17,2 posto.
  • Suradnja sa stručnjacima iz NatureMetricsa na analizi uzoraka morske vode iz tri broda identificirala je više od 4.000 različitih životinjskih vrsta koristeći tehnike DNK identifikacije, a rezultati su bili dostupi znanstvenoj zajednici. Projekt ima globalni doseg s podacima koji doprinose eBioAtlasu, globalnom programu Nature Metricsa i IUCN-a.

Izvješće također pokazuje da je u 2023. godini flota od 22 broda MSC Cruisesa ugostila 4.081.393 gosta, brodovi su plovili na 385 itinerera do 102 zemlje svijeta gdje je ponuđeno 2.150 izleta.

Ukupno je zaposleno 49.874 radnika 144 različite nacionalnosti s 18.866 novozaposlenog osoblja tijekom godine. Novi paket inicijativa usmjerenih na posadu je uveden 2023. godine s povećanim plaćama, poboljšanom rotacijom osoblja i više obuke.

Izvješće o održivosti za 2023. godinu je dostupno ovdje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije