Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sdp

Mrsić uoči sutrašnjeg izjašnjavanja pred Predsjedništvom: 'Ne odustajem'

Mirando Mrsić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.03.2018.
u 12:50

Nakon prošlotjedne sjednice Predsjedništva član Predsjedništva Franko Vidović potvrdio je kako će Mrsić morati iz saborske procedure povući svoj prijedlog Zakona o doprinosima, jer ga je Predsjedništvo jednoglasno odbilo

Sukob vrha SDP-a i Miranda Mrsića oko njegovog prijedloga Zakona o doprinosima iza kojeg stranka nije stala jer priprema svoje izmjene istog zakona svoj bi vrhunac trebao doživjeti na subotnjoj sjednici Predsjedništva stranke.

Mrsić je tamo naime pozvao da objasni zašto ne želi odustati od svog prijedloga, a neslužbeno se spominje i mogućnost da se Mrsića sutra izbaci iz SDP-a.

- Sutra je sjednica Predsjedništva na koju sam pozvan kao predlagatelj zakona i članovima predsjedništva ću objasniti razloge zbog čega su ti zakoni važni za Hrvatsku, za hrvatske građane koji sada rade na određeno vrijeme i za sve one koji traže sigurnost radnog mjesta i ja se nadam da će s tim informacijama Predsjedništvo promijeniti svoju odluku – kaže Mirando Mrsić. Spreman je snositi i sankcije zbog svog neodustajanja.

- Ja od tog prijedloga zakona neću odustati jer je to ono što dugujem građanima koji sada rade na radnim mjestima na određeno vrijeme, dugujem onim mladim ljudima koji su zbog toga otišli iz Hrvatske. I ovaj prijedlog zakona ide za tim da poskupi poslodavcima ugovore na određeno i da daju ugovore na neodređeno. A što se tiče samih sankcija to će odlučiti Predsjedništvo i Glavni odbor treba li ih imati – poručuje Mrsić.

Podsjetimo, nakon prošlotjedne sjednice Predsjedništva član Predsjedništva Franko Vidović potvrdio je kako će Mrsić morati iz saborske procedure povući svoj prijedlog Zakona o doprinosima, jer ga je Predsjedništvo jednoglasno odbilo temeljem zaključaka akcijske radne grupe, koja se zalaže za drugačije rješenje.

Pogledajte i gostovanje Mirand Mrsića na Večernji TV:

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Grunf
Grunf
13:59 23.03.2018.

javio se onaj koji je u Hrvatsku ponovno uveo robovlasnički sustav pod patronatom države službeno nazvan SOR.

Avatar sindarela
sindarela
14:18 23.03.2018.

Drž te se i recite onom smijuljku sve što ga sleduje što god da rekli premalo je jučer ga Plenković opro da mu dosta kupanja za mjesec dana

DH
dalibor.hren
13:00 23.03.2018.

Miraleme, i tebe će Bero u ropotarnicu povijesti! Još malo i ostaje sam protiv sebe....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije