Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVSTVO

Mrsić poručio Plenkoviću i Kujundžiću: Skinite roze naočale i počnite raditi

Mirando Mrsić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
07.06.2018.
u 12:34

Mrsić se osvrnuo i na prijetnju epidemije ospica te ustvrdio da je stvar jasna – društvo treba nastaviti s velikom razinom procijepljenost

Apeliram da Vlada i ministar zdravstva Milan Kujundžić još jednom razmisle o smjeru u kojem vode naše javno zdravstvo i jasno odrede da ono ostane dostupno svima, bez podjele na bogate i siromašne - poručio je danas nezavisni zastupnik Mirando Mrsić s konferencije za novinare na temu "Kuda ide hrvatsko zdravstvo?".

- Reforma zdravstva nadilazi mandat jedne Vlade i zato sjednimo i dogovorimo se koje reforme provesti - kaže Mrsić.

- Ministre Kujundžiću ne igrajte se s javnim zdravstvom, izvršite konačno reviziju i reformu bolničkog sustava jer taj sustav generira najveće gubitke. Premijeru i Kujundžiću, skinite roze naočale i počnite raditi umjesto da ostale optužujete za pesimizam, treba znati da je pesimizam u Vladi, a ne oko nje – kazao je Mrsić.

Nakon prijedloga izmjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti Vlada planira i izmjene Zakona o zdravstvenom osiguranju, a obje inicijative, naglašava, vode ka amerikanizaciji zdravstva. Predložene izmjene, smatra, potvrđuju da Vlada ne zna, ali ni nema namjeru urediti sustav.

- Vlada svoje nazovi reforme provodi isključivo na teret građana, još nije sigurno hoće li Kujundžić i dobrovoljno zdravstveno osiguranje prebaciti u obvezno – rekao je Mrsić koji drži da je ključno pitanje za poslovanje zdravstvenih ustanova hoće li im Vlada RH usmjeriti dodatna sredstva bolnicama te tako omogućiti bolji rezultat poslovanja i smanjenje ukupnih i dospjelih obveza.

Mirando Mrsić
1/22

Privatizacijom primarne zdravstvene zaštite neće se riješiti problem u poslovanju bolničkih sustava. a istovremeno će se stvoriti značajni manjkovi kod domova zdravlja, vjeruje Mrsić. U konačnici poslovanje domova zdravlja utjecat će na izdvajanje javno-društvenih sredstva odnosno na nužnost povećanih izdvajanja kako bi vlasnici domovi zdravlja bili u mogućnosti pokriti novonastale gubitke domove zdravlja. Istovremeno vlasnici ordinacija – privatnici će ostvarivati značajne iznose dohotka tako da se može reći da se javna društvena sredstva prelijevaju u privatne sektore, poručuje.

Mrsić se osvrnuo i na prijetnju epidemije ospica te ustvrdio da je stvar jasna – društvo treba nastaviti s velikom razinom procijepljenosti.

- Neodgovorno je izbjegavati cijepljenje i vrlo je loše da pojedini političari, a tu mislim posebno na Živi zid nekritično guraju ove ideje samo da bi im rastao rejting. Moj apel roditeljima je cijepite svoju djecu – rekao je Mrsić. Upitan da komentira najnoviji CRO Demoskop prema kojem pada rejting SDP-a i HDZ-a, a raste rejting Živog zida i Mosta.

- Ja sam još prije godinu dana počeo upozoravati na trend u SDP-u, već godinu dana građani ne podržavaju smjer kojim ide SDP i nadam se da će to shvatiti kao upozorenje – zaključio je Mrsić. 

Komentara 7

PR
prajdali100
13:10 07.06.2018.

Evo, prvi put da se i ja slažem sa Miralemom. Istina dok je bio na vlasti ni on se nije pretrgao od posla ali sad je u pravu.Nije u pitanju samo zdravstvo već SVE .

DU
Deleted user
15:43 07.06.2018.

... kad lopov/uhljeb govori lopovima/uhljebima... neprocjenjivo

MO
morska
19:06 07.06.2018.

Kako novcanik Mrsicu? Kako gospodja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije