Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za novog šefa

Mrsić: Bernardić mora otići, birači ne glasaju za njegov SDP

Mirando Mrsić i Davor Bernardić
Davor Puklavec/PIXSELL
07.06.2017.
u 19:31

Nakon rezultata lokalnih izbora vodeći SDP-ovci glasno prozivaju stranačkog šefa i nabrajaju razloge zašto je bolje da se sam povuče

Da u SDP-u vlada nezadovoljstvo, nije tajna. Kao što nije tajna i da je situacija nakon lokalnih izbora kada su stigli rezultati postala još kritičnija. Pa su se nastavili i zahtjevi za smjenu šefa SDP-a Davora Bernardića. Ali dosta sramežljivo jer mnogi još kalkuliraju i gledaju kako će se situacija dalje razvijati.

Predmet ismijavanja

Za sada je Bernardića na ostavku pozvao Ivan Klarin, načelnik Tisnog, jedine općine koju je SDP osvojio u Šibensko-kninskoj županiji, a žestoke kritike iznijela je i Milanka Opačić koja je otvoreno kazala kako je veliki problem za SDP što je šef stranke postao predmet ismijavanja na društvenim mrežama.

Kritičarima se pridružio i Peđa Grbin koji je u intervjuu Nacionalu kazao kako neće za sve okriviti Bernardića, ali da ima problem s načinom na koji vodi stranku te da to treba popraviti. Upravo Peđu Grbina neki u stranci spominju kao potencijalnog novog šefa SDP-a ako se aktualni uspije “srušiti”, a takvu ambiciju ima i Mirando Mrsić koji je do sada najžešći u kritici šefa.

– Građani su nam poslali jasnu poruku, a to je da ovakav SDP, koji je pod vodstvom Davora Bernardića, nije onaj za koji bi oni glasali. Sada nakon drugog kruga svima je jasno da su izbori izgubljeni, čak i onima koji su gurali glavu u pijesak. SDP treba biti jasan, transparentan i na čelu imati osobu koja ima viziju i ulijeva povjerenje građanima i koja se drži Statuta. Sve to gospodin Bernardić nije i, ako želi dobro stranci na idućim izborima koji će biti brzo, treba odstupiti – poručio je Mrsić. Osvrnuo se na loš rezultat koji je stranka ostvarila u Zagrebu. Kaže da je pod Bernardićem stranka u Zagrebu doživjela armagedon – izgubila 17 vijeća gradskih četvrti, a u Skupštini dobila najmanji broj vijećnika od 1997. godine. I bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić nezadovoljan je rezultatima lokalnih izbora i podsjeća da je Predsjedništvo kazalo kako će odgovornost za loš rezultat morati snositi lokalne organizacije.

– Politika je kao i proizvod, ako te građani nisu prepoznali, makni se – poručio je Miljenić.

Još jedan izvor iz SDP-a kaže da je ista ekipa koja danas vodi stranku 2013. godine, kada je šef bio Zoran Milanović, govorila da je SDP doživio najlošiji rezultat u povijesti.

– E, pa oni su i to nadmašili – kaže.

Ipak, unatoč žestokim kritikama, o budućnosti SDP-a većina se ne usudi davati prognoze. I kažu da će mnogo toga ovisiti o tome hoće li biti novih izbora ili neće, odnosno o tome ide li HNS u koaliciju s HDZ-om.

– Dogovore li se HNS i HDZ, onda je jasno da nema novih parlamentarnih izbora. To je za SDP i dobro i loše. Jer, ako nema novih parlamentarnih izbora, nema ni unutarstranačkih izbora u SDP-u i tada postoji velika opasnost da se ništa nabolje ne promijeni. U slučaju novih izbora nešto se sigurno mora mijenjati – kaže naš izvor iz stranke.

Čekaju Komadinin potez

Naravno, postoji i opcija da pet županijskih organizacija zatraži Bernardićevu smjenu, no još se nijedna nije izjasnila da je to spremna učiniti. Mnogi upiru prstom u Krapinsko-zagorsku i Zagrebačku županiju i tvrde da bi oni trebali prvi krenuti jer imaju rezultat. A mnogi gledaju i u Zlatka Komadinu i što će on učiniti.

– On je najjače ime koje Beru drži na životu – kaže naš izvor. 

 

 

Komentara 10

Avatar juricamesko
juricamesko
19:51 07.06.2017.

da nije tragedija covjek bi se slatko nasmijao.predsjednik Sdp i Maras zazivaju nove izbore a pola predsjednistva Sdp skupa sa potpredsjednicom Opacic bjezi od izbora kao vrag od tamjana.sami prizmaju da su za izbore potpuno nespremni a uporno ih zazivaju.koji luzeri

JA
jadrmatic
19:54 07.06.2017.

Bero Kupus zapravo nikada nije ni dobio pravu šansu.

Avatar juricamesko
juricamesko
19:47 07.06.2017.

nadajmo se da ce novivizbori u sto skorojem roku kako bi ovakav Sdp s ovakvim vodstvom poceo nestajati sa politicke scene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije