Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan nakon pobjede

Bandić prvu kavu popio s članovima Hrvatskog generalskog zbora

Milan Bandić
Foto: Facebook
05.06.2017.
u 13:53

Objasnio je da je sve uspjelo zato što su "naši generali i branitelji govorili uvijek - za mnom, a ne naprijed"

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je, dan nakon izborne pobjede i osvajanja šestog gradonačelničkog mandata, prvu kavu popio s članovima Hrvatskog generalskog zbora u njihovim prostorijama, a razgovarali su o završetku Doma Tigrova u Rakitju te o sugestijama hrvatskih generala vezano za izgradnju Spomenika Domovini i spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu koji će biti postavljeni na zagrebačkom Trnju.  

Kad smo ovdje prije tri tjedna bili u Hrvatskom generalskom zboru kod predsjednika generala Miljavca, onda sam rekao u neformalnom druženju da ću nakon dobivenog šestog mandata prvu kavu popiti u Generalskom zboru. To sam i učinio jer sam od generala naučio sljedeće: Da nije bilo hrvatskih branitelja i generala na čelu tih branitelja i vrhovnog zapovjednika dr. Franje Tuđmana, mi danas ne bi imali Hrvatsku, izjavio je Bandić. 

Objasnio je da je sve uspjelo zato što su "naši generali i branitelji govorili uvijek - za mnom, a ne naprijed". "I to za mnom, a ne naprijed, je rezultiralo mojim šestim mandatom", istaknuo je Bandić.

Milan Bandić
1/66

Zahvalio je Hrvatskom generalskom zboru na podršci i kavi, za koju je rekao, da je bila više nego potrebna, a ne samo kurtoazna.  

Bandić je rekao da su razgovarali, između ostalog, o Domu Tigrova u Rakitju i nekim budućim planovima, te najavio da će za oko mjesec dana to zajedno u Domu Tigrova obznaniti.  

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora general zbora Pavao Miljavac istaknuo je kako je veza tog zbora s gradonačelnikom Bandićem i Odjelom za branitelje jako dobra i jako dobro surađuju.

Najavio je da će se završavati Dom Tigrova u Rakitju te istaknuo da će on biti i Dom svih hrvatskih branitelja, jer će biti otvorenog tipa i za ostale branitelje. Rekao je da je sada dokumentacija pri kraju i kad bude gotova, onda će se i cijeli projekt završiti. Miljavac je naglasio kako im je gradonačelnik Bandić rekao da je novac za to osiguran i Dom će se završiti u najkraćem roku.

Istaknuo je i kako su s Bandićem razgovarali i o Spomeniku Domovini i spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. Rekao je da je izgradnja tih spomenika u visokoj fazi, te da će i u tome Hrvatski generalski zbor dati sugestije kako bi se postignuo širi konsenzus. "Dat ćemo naša mišljenja, što nije obvezujuće, ali mislim da bi se ipak neke stvari uvažile", istaknuo je Miljavac.

Naglasio je da Hrvatski generalski zbor podržava gradonačelnika Bandića, pogotovo u onom dijelu koji se odnosi na Domovinski rat, predsjednika Tuđmana i Hrvatsku vojsku.

"Dogovorili smo da ćemo se periodički naći, ili kod gradonačelnika ili ovdje kod nas. Izbjegavamo nekakvu veću i visoku politiku, nego čisto konkretne projekte i zadaće. Na tome jednostavno gradimo našu suradnju", rekao je Miljavac.

Sve o lokalnim izborima čitajte OVDJE.

Komentara 5

LU
Lujo123
21:33 05.06.2017.

Objasnio je da je sve uspjelo zato što su "naši generali i branitelji govorili uvijek - za mnom, a ne naprijed" ---------------------------------------------- Je naročito miljavac koji je izdal Bosansku posavinu!!!

CI
cirus
17:40 05.06.2017.

Cijela ekipa nema veze sa stvarnošću.

KA
kažemja
21:13 05.06.2017.

Koja komedija! Kakve veze ima Bandić sa braniteljima ? Na kojim se on frontovima borio i koji je njegov ratni put? A bio je onda u najboljim godinama....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije