Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandić prvu kavu popio s članovima Hrvatskog generalskog zbora

Objasnio je da je sve uspjelo zato što su "naši generali i branitelji govorili uvijek - za mnom, a ne naprijed"
05. lipnja 2017. u 13:53 5 komentara 3020 prikaza
Milan Bandić
Foto: Facebook

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je, dan nakon izborne pobjede i osvajanja šestog gradonačelničkog mandata, prvu kavu popio s članovima Hrvatskog generalskog zbora u njihovim prostorijama, a razgovarali su o završetku Doma Tigrova u Rakitju te o sugestijama hrvatskih generala vezano za izgradnju Spomenika Domovini i spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu koji će biti postavljeni na zagrebačkom Trnju.  

Milan Bandić Novi mandat Milan Bandić u 7 ujutro otkrio tajnu svog uspjeha!

Kad smo ovdje prije tri tjedna bili u Hrvatskom generalskom zboru kod predsjednika generala Miljavca, onda sam rekao u neformalnom druženju da ću nakon dobivenog šestog mandata prvu kavu popiti u Generalskom zboru. To sam i učinio jer sam od generala naučio sljedeće: Da nije bilo hrvatskih branitelja i generala na čelu tih branitelja i vrhovnog zapovjednika dr. Franje Tuđmana, mi danas ne bi imali Hrvatsku, izjavio je Bandić. 

Objasnio je da je sve uspjelo zato što su "naši generali i branitelji govorili uvijek - za mnom, a ne naprijed". "I to za mnom, a ne naprijed, je rezultiralo mojim šestim mandatom", istaknuo je Bandić.

Milan Bandić
1 / 66
Lokalni izbori

Zahvalio je Hrvatskom generalskom zboru na podršci i kavi, za koju je rekao, da je bila više nego potrebna, a ne samo kurtoazna.  

Bandić je rekao da su razgovarali, između ostalog, o Domu Tigrova u Rakitju i nekim budućim planovima, te najavio da će za oko mjesec dana to zajedno u Domu Tigrova obznaniti.  

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora general zbora Pavao Miljavac istaknuo je kako je veza tog zbora s gradonačelnikom Bandićem i Odjelom za branitelje jako dobra i jako dobro surađuju.

Najavio je da će se završavati Dom Tigrova u Rakitju te istaknuo da će on biti i Dom svih hrvatskih branitelja, jer će biti otvorenog tipa i za ostale branitelje. Rekao je da je sada dokumentacija pri kraju i kad bude gotova, onda će se i cijeli projekt završiti. Miljavac je naglasio kako im je gradonačelnik Bandić rekao da je novac za to osiguran i Dom će se završiti u najkraćem roku.

LOKALNI IZBORI Gotovo je! Bandić pobijedio sa 51,79 posto, Opara osvojio Split

Istaknuo je i kako su s Bandićem razgovarali i o Spomeniku Domovini i spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. Rekao je da je izgradnja tih spomenika u visokoj fazi, te da će i u tome Hrvatski generalski zbor dati sugestije kako bi se postignuo širi konsenzus. "Dat ćemo naša mišljenja, što nije obvezujuće, ali mislim da bi se ipak neke stvari uvažile", istaknuo je Miljavac.

Naglasio je da Hrvatski generalski zbor podržava gradonačelnika Bandića, pogotovo u onom dijelu koji se odnosi na Domovinski rat, predsjednika Tuđmana i Hrvatsku vojsku.

"Dogovorili smo da ćemo se periodički naći, ili kod gradonačelnika ili ovdje kod nas. Izbjegavamo nekakvu veću i visoku politiku, nego čisto konkretne projekte i zadaće. Na tome jednostavno gradimo našu suradnju", rekao je Miljavac.

Sve o lokalnim izborima čitajte OVDJE.

Milan Bandić nakon pobjede Bandić slavio, a onda se prolomilo: Lopove! Vrati 18 milijuna kuna! Željko Kerum NE PRIZNAJE PORAZ Kerum: Zatražit ću grafološko vještačenje svakog nevažećeg listića! NEZAVISNI POPULARNI Novi omjer snaga: HDZ dobio, SDP izgubio 5 gradova
Urednik i voditelj HTV-ove emisije Nedeljom u 2, Aleksandar Stankovic
Iskren
Stanković oduševljen: Ovo je muškarac koji zna što hoće, a ne Milanović i Jandroković
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Lujo123:

    Objasnio je da je sve uspjelo zato što su "naši generali i branitelji govorili uvijek - za mnom, a ne naprijed" ---------------------------------------------- Je naročito miljavac koji je izdal Bosansku posavinu!!!

  • cirus:

    Cijela ekipa nema veze sa stvarnošću.

  • kažemja:

    Koja komedija! Kakve veze ima Bandić sa braniteljima ? Na kojim se on frontovima borio i koji je njegov ratni put? A bio je onda u najboljim godinama....