Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mreža potrošača Hrvatske poziva građane: Kada vidiš HRT-ova kontrolora, pozovi policiju!

Smatraju da kontrolori HRT-a, koji po domovima građana provjeravaju postoje li audio ili videoprijamnici te provjeravaju jesu li po tome dužni plaćati HRT-ovu mjesečnu pristojbu, u obavljanju svog posla krše niz zakonskih odredbi o poštivanju privatnog vlasništva, ali i sam Ustav.
20. studenoga 2019. u 11:48 53 komentara 45065 prikaza
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Mreža potrošača Hrvatske ustvrdila je u srijedu da kontrolori HRT-a pri obavljanju provjere plaćanja HRT-ove pristojbe krše zakone pa je pozvala građane da se odupru "HRT-ovoj bahatosti" tako da, kada vide kontrolora u zgradama ili pred vlastitim kućama, pozovu policiju.

"Savjetujemo i pozivamo sve potrošače da se uključimo zajedno u borbu protiv bahatosti HRT-a, ako vidimo kontrolora u zgradama da pozovemo policiju, tj. da se prema toj nepozvanoj osobi odnosimo kao potencijalnom teroristu na privatnom posjedu", poručili su iz Mreže potrošača Hrvatske.

Krešo Beljak o ukidanju HRT pretplate 'TERET I GRAĐANIMA I BIZNISU' Beljak: Obvezna pristojba HRT-a harač je koji treba ukinuti

Smatraju da kontrolori HRT-a, koji po domovima građana provjeravaju postoje li audio ili videoprijamnici te provjeravaju jesu li po tome dužni plaćati HRT-ovu mjesečnu pristojbu, u obavljanju svog posla krše niz zakonskih odredbi o poštivanju privatnog vlasništva, ali i sam Ustav.

"Ustavom i drugim pozitivnim zakonima privatno vlasništvo je zaštićeno, a dom je nepovrediv. Kontrolor HRT-a ne može doći i kucati na vrata jer je i stambena zgrada privatno vlasništvo", tvrdi udruga potrošača u priopćenju. Po iskustvima brojnih građana, ponašanje kontrolora često je bahato i uvredljivo, začinjeno prijetnjama o kaznama i drugim metodama prisile i zastrašivanja, posebno kod ugroženih kategorija potrošača.

hrt Uz velike troškove HRT od 1. siječnja provodi naplatu neplaćenih pristojba uključujući i pokretanje ovrha

"Za ulazak u zgradu kontrolor HRT-a treba sudski nalog, a kucanje na vrata uznemiravanje je stanara", poručili su i dodali kako bi građani u takvim situacijama trebali pozvati policiju i prijaviti uznemiravanje i eventualne prijetnje.

Snijeg u Zagrebu 14. 1. 2013.
BIT ĆE SVEGA
Objavljena velika prognoza: Ovakvoj zimi nismo se nadali, evo što nas sve čeka
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
 • Avatar Syssko
  Syssko:

  OTKAŽITE HRT PRETLATU! Tražite premo maila obrazac o odjavi, popunite ga, napišite izjavu kako ne posjedujete auto radio, mobitel,laptom,tv-uređaj, sve na temelju čega vam žele naplatit pretplatu! Tada čekajte potvrdu o odjavi, ona je KLJUĆNA, ako je ne dobijete inzistirajte ... prikaži još!te na njoj, kada ju imate to je GOVOTO, kao da ste odjavili vodu,struju ili nternet, nemaju vam više na temelju čega napisat račun, samo ne smijjete niakd pustit inkasatora ukuću i reči da posjedujete ikakvu tehniku. NAIME-HRT radi ilegalne nalate pošto ima reklame, ne može se financirat zakonski iz dva izvora, ili samo reklame bez pretplate ili samo pretplata a reklamama nas dave po pola sata svaki sat iako je ZAKONSKI dopušteno maximalno 9 minuta reklama po satu! Stanite na kraj iz principa tim lihvarima oji vam prodaju demagogije i laži-HDZ-TV promotor!

 • Slavonac_90:

  Tim lopovima ne treba platiti aposlutno ništa!

 • Avatar klopotec
  klopotec:

  Ha, meni je pred nekih desteak godina stao nogom pa nisam mogao vrata zatvorit nakon ljubaznog razgovora kao da ga moram pustiti unutra. Više nikada nisam čuo poslije da se pojavio u mom selu.