Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministrica najavila

Mrak-Taritaš: Obnova poplavljenih područja kreće u ponedjeljak

Anka Mrak-Taritaš
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
16.07.2014.
u 13:19

Kad je riječ o izgradnji, užurbano radimo pripreme što se nigdje vidi. Mi moramo provesti javni natječaj, nismo privatne tvrtke i sa svaku kunu moramo odgovarati, kazala je ministrica

Ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš danas je najavila početak obnove poplavljenih područja za ponedjeljak. Tada će u posao uvesti prve tvrtke koji će raditi na obnovi škola koje su prioritet.

– Kad je riječ o izgradnji, užurbano radimo pripreme što se nigdje vidi. Mi moramo provesti javni natječaj, nismo privatne tvrtke i sa svaku kunu moramo odgovarati. Javni natječaj je završio jučer u 15 h. Prve tvrtke ćemo uvesti u posao u ponedjeljak. Prve kuće, odnosno škole idu u obnovu. Za Strošince je odrađeno sve, tamo je 50 posto poplavljenoga imovinsko-pravno čisto. Ljudi će biti pozvani da se odluče žele li novce ili žele obnovu koju ćemo mi raditi. Koristim priliku da upozorim stanovnike: cijelo ćemo područje proglasiti gradilištem, molim stanovništvo da vode računa o sebi i djeci. Ne možemo ulicu po ulicu imati gradilište. Gunja, Račinci, Đurići, Strošinci Rajevo Selo - sve je gradilište. Gdje su papiri u redu, ići će prvi u obnovu – kazala je ministrica na predstavljanju novih zakonskih rješenja kojima će se urediti poslovi i djelatnosti prostornog uređenja i gradnje.

Razlozi za nova zakonska rješenja su recesija i restriktivna pravila postojećeg zakona, izmjena dijela pravne stečevine Europske unije koja uređuje pitanje priznavanja stručnih kvalifikacija i želja da se tvrtkama i fizičkim osobama omogući konkurentnost na tržištu EU. O odlasku HNS-ovog saborskog zastupnika Petra Baranovića u reformiste Radimira Čačića kazala je da ima pravo birati svoj put i zaželjela mu sreću.

– G Baranović, kao što je sam kazao, duže razmišlja o svojem daljem putu. Već je prije zagovarao s čelnicima, razgovarao je s amnom i mislim da nije dobro učinio, ali on ima pravo birati svoj politički i profesionalni put i želim mu sreću –kazala je A. Mrak Taritaš.

>>U Račinovcima deset obitelji useljeno u kontejnere
 

Komentara 6

Avatar tituš
tituš
13:47 16.07.2014.

Koji po redu gospođo Mrak???

SE
sestrićna
14:26 16.07.2014.

sve više mrak a sve manje taritaš...

SL
_Slavonac_
14:32 16.07.2014.

sve me strah kako ce ovo "odraditi"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije