Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Sabora

Mrak Taritaš o eko porezu: To je poruka svima koji kupuju karte za Irsku, požurite se!

09.02.2017., Zagreb - Anka Mrak Taritas, kandidatkinja za zagrebacku gradonacelnicu na konferenciji za medije u prostoru stare tvornice Badel predstavila je program Pametno prostorno planiranje u gradu Zagrebu. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
19.09.2017.
u 10:55

Najava uvođenja novih poreza, ponašanje ministara te poplave teme su o kojima su saborski zastupnici progovorili jutros u Saboru progovorili stanki koje su zatražili

Najava uvođenja novih poreza, ponašanje ministara te poplave teme su o kojima su saborski zastupnici progovorili jutros u Saboru progovorili stanki koje su zatražili.

Mostov Nikola Grmoja podsjetio je na ispad potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić na Miru Bulja zbog TE Peruća prošli petak na aktualnom prijepodnevu.

– Prošlog petka smo svjedočili nezapamćenom incidentu, prvom u povijesti, gdje se Martina Dalić van svake kontrole obrušila na našeg zastupnika Miru Bulja. Očito je dobro pogodio metu i očito da i ona stoji iza projekta termoelektrane Peruća. Ministrica Dalić podupire ekološki poguban projekt. Onakvim agresivnim ispadom ministrica Dalić se razotkrila – komentirao je Grmoja, te ustvrdio da bi izgradnjom termoelektrane bili opterećeni i poduzetnici i građani.

– Imam pitanje za ministricu Dalić zbog kojeg bi mogla imati još jedan histerični napad, koliko ste poreznog duga otpisali Agrokoru dok ste bili ministrica financija? - zanimalo je Grmoju.

Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a primjetila je kako je najavljen novi porez, a onda demantiran.

– Država koja želi biti prijatelj svojih gađana po pitanju porezne politike mora biti jasna i nedvosmislena. Već sam upozoravala da se ne uvodi porez na nekretnine. Naši ljudi su štedjeli u nekretninama, nisu štedjeli u dijamantima. Vlada svojim građanima nije prijatelj i dovodi građane do toga da će u svojim nekretninama biti podstanari, Vlada plaši svoje građane – kazala je Mrak Taritaš te se osvrnula na najave ministra financija Zdravka Marića o eko porezu.

– To je bila poruka svima koji kupuju kartu za Irsku i Njemačku, požurite se. Želi li se uvesti novi porez moraju se smanjiti neki drugi ili dokinuti parafiskalni nameti – zaključuje ona.

Branimir Bunjac iz Živog zida ustvrdio je kako je PDV danas ključni porez u Hrvatskoj, a često je, nenamjerno ili namjerno odlukama Vlade, uzrokovao probleme. Podsjetio na izmjene PDV-a, te ustvrdio kako jedino Mađarska ima veći PDV od Hrvatske.

– Prvi put proračun je ostvario suficit, i ako je ikada vrijeme za smanjivanje PDV-a, jest sada – kazao je Bunjac te podsjeti na HDZ-ovo predizborno obećanje da će u drugoj godini mandata, koja je upravo počela, smanjiti PDV. Traži se samo, dodaje, gdje bi se građane dodatno opteretilo, umjesto da se opća stopa PDV-a smanji na 24 posto, a onda i na obećanih 23 posto.

SDP-ov Gordan Maras kaže da se Vlada HDZ-a i Andreja Plenkovića pretvara u Vladu novih poreza, što se ne slaže s najavama na početku mandata o rasterećenju građana i poduzetnika.

– SDP se izričito protivi novom porezu na automobile, odnosno da svi automobili stariji od 10 godina plaćaju novi porez, a tri četvrtine u automobila u Hrvatskoj je starije od deset godina – kazao je Maras. Zeleni porez može biti samo onaj koji zamjenjuje staro vozilo za novo uz subvenciju države, predlaže, no upravo suprotno, naglašava, Vlada želi uvesti novi porez jer ti građani nemaju novca za novi automobil, a Vlada ne zna kako da ih motivira da ga ipak kupe. Iskoristio je priliku i da zamjeri medijima koji ga kritiziraju jer inzistira na planu SDP-a da se izbor tri ustavna suca uvjetuje osnivanjem istražnog povjerenstva za Agrokor, tvrdeći kako je problem da se govori samo o neizboru ustavnih sudaca iako Ustavni sud ima kvorum za rad, a ne zamjera se HDZ-u što iz nekog razloga ne želi istraguo Agrokoru.

HDZ-ov Tomislav Lipošćak osvrnuo se na jednu od najvećih poplava koja je pogodila Ogulin, te ustvrdio kako postoji rješenje problema za taj, ali i čitavi karlovački kraj - izgradnja retencije kod Hreljina.

– Taj proces što prije treba privesti kraju pa apeliram na Vladu i jedinice lokalne uprave da učine sve što mogu da građani više ne moraju strahovati od svake kiše – rekao je Lipošćak.

Komentara 19

Avatar dpejakovic
dpejakovic
11:27 19.09.2017.

Opet ste zaboravili staviti upozorenje zbog slike!

EL
eltax
11:45 19.09.2017.

glavno da si se ti uhljebila

DU
Deleted user
12:35 19.09.2017.

anka partizanka, koliko je kvadrat obnove u Gunji, wc cetke....?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije