Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Dosta je ludosti'

Mrak Taritaš najavila kandidaturu i otkrila zašto je propao dogovor s SDP-om

Zagreb: Anka Mrak-Taritaš na temu  "Izlazak na lokalne izbore u Gradu Zagrebu"
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/5
13.03.2021.
u 14:42

Čelnica GLAS-a samostalnu kandidaturu pod sloganom "Promjena koje se ne bojim" najavila je nakon što je o zajedničkom izlasku na izbore razgovarala prvo s platformom Možemo!, a nakon toga s SDP-om, no svi su pregovori bili neuspješni.

Predsjednica stranke GLAS Anka Mrak Taritaš najavila je u subotu svoju kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba naglasivši da u prioritete za bolju budućnost Zagreba spada promjena načina upravljanja gradom, konsolidacija gradskih financija i obnova Zagreba. 

“Dosta je bilo ludosti, neozbiljnih projekata, trebamo se ozbiljno prihvatiti posla. To je jedan od razloga zašto sam se kandidirala za gradonačelnicu Zagreba”, kazala je Mrak Taritaš na konferenciji za medije.

Čelnica GLAS-a samostalnu kandidaturu pod sloganom "Promjena koje se ne bojim" najavila je nakon što je o zajedničkom izlasku na izbore razgovarala prvo s platformom Možemo!, a nakon toga s SDP-om, no svi su pregovori bili neuspješni.

“Ja sam od početka bila ta koja je okupljala, radila na tome da se okupi šira opcija stranaka i pojedinaca koji bi zaista mogli voditi grad. Iz tih razgovora je prvi izašao Možemo!, koji je rekao da oni ne želi ići ni s kime, zbog razloga jačanja stranke. Mi smo nakon toga započeli razgovore s SDP-om koji su bili vrlo korektni”, ustvrdila je.

Naglasila je da su pregovori između GLAS-a i SDP-a propali jer nije došlo do dogovora oko tri cilja koja su njezinoj stranci bila važna; da aktivno sudjeluju u kampanji koja treba biti drugačija, maštovita, zanimljiva, u izradi programa i onih projekata koje nudimo.

Zagreb: Anka Mrak-Taritaš na temu  "Izlazak na lokalne izbore u Gradu Zagrebu"
1/5

“Treći cilj je bio da se vrlo jasno napravi plan što se događa prvi dan nakon izbora, da nemamo šest mjeseci uhodavanja učenja, priprema, razmišljanja, nego da prvi dan nakon izbora počnemo ozbiljno raditi", rekla je Mrak Taritaš.  Nažalost, dodaje, nisu uspjeli u tim razgovorima dogovoriti te stvari i zbog toga se odlučila za samostalnu kandidaturu.

Otklonila je tvrdnju da je njena kandidatura motivirana smrti gradonačelnika Milana Bandića.

Mrak Taritaš smatra i kako je karakteristika postojećih kandidata u utrci za gradonačelnika Zagreba ta da izvlače projekte “iz ladica koji su tamo već desetak ili više godina” ili se najavljuju projekti kao da je sjedište gradonačelnika u trezoru Narodne banke.

Dodaje kako je "duboko vjerovala da je u Zagrebu s tim ludostima i lažnim obećanjima došao kraj, da je muzej neispunjenih obećanja Milana Bandića prošlost, ali kandidati koji su sada vani, uvjeravaju me da to nije tako”, poručila je. 

Smatra da je potrebno dobro razmisliti što treba raditi dan poslije izbora, kako krenuti i ponuditi Zagrebu novu, drugačiju budućnost.

Prva stvar, kaže, ta je da zaista treba promijeniti način upravljanja gradom Zagrebom, ali uz to, u ključne stvari spada obnova Zagreba iza potresa, financije grada Zagreba, promet i otpad u Zagrebu. 

“Od potresa je prošlo godinu dana, pokazalo se, da nema želje ili volje ili dovoljnog snalaženja, i za to su krivci ova Gradska uprava i HDZ-ova Vlada. Druga stvar, to su financije grada Zagreba koji je zaslužio da ima zaista jasno definirano upravljanje proračunom", rekla je.

Ustvrdila je i kako se u posljednjih 20-ak godina u prometu grada nije napravilo puno, a da Zagreb može biti grad u kojem će javni prijevoz funkcionirati kako treba. Ističe i kako se treba promijeniti i način upravljanja otpadom. 

Mrak Taritaš je otklonila tvrdnju novinara da je njen program sličan programu platforme Možemo!, istaknuvši da je takav program zagovarala i prije četiri godina kada je u tijesnoj utrci izgubila izbore od pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

Komentara 22

PJ
pjole
15:06 13.03.2021.

Šta je ovim ljudima? Jesu li oni i malo svjesni okružja u kojem se nalaze?

Avatar Pravosudac
Pravosudac
15:03 13.03.2021.

Što je Zagreb toliko zgriješio da ima takve kandidate...

KU
Kultura
15:06 13.03.2021.

Ako je u Gunji onoliko klepila sta bi tek u Zagrebu. Potpora 0,47% biraca. Vjerodostojna kao i HDZ i SDP zajedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije