Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pala mirovinska reforma
Povratak na članak

Možete birati: U mirovinu sa 65 ili raditi do 68 godina

Umjesto s 18 posto, pet godina raniji odlazak u mirovinu kažnjavat će se s 12 posto

Komentari 92

Avatar Syssko
Syssko
21:45 19.09.2019.

Opet sabotaža ili izbjegavanja referendumske volje!!! Kada će im ovaj narod na ulici stat na kraj,kada ćemo vidjet bijes kao u Grčkoj,Španjolskoj,Italiji? Zar mora biti paleži,razbijanja da bio ovi počeli slušat narod? Do kad će ponižavat smatrat nebitnim idiotima građane ove države?

VL
Avatar nosac
nosac
21:25 19.09.2019.

neka ukidaju povlaštene i prijevremene mirovine a ne ovo...

VL
KO
KoToTamoPeva
22:37 19.09.2019.

Da nema toliko korisnika NE PRIPADAJUĆE mirovine i socijale, + da jos i rade nesto i pune državu di bi nam bio kraj.. kao drugo, da nema rada na crno (fuš), tek bi onda bilo sirotinje. Naravno, na to gledam na način da je jedna osoba pošteno odradila posao/ uslugu drugoj osobi i za to je plaćen mimo poreza/ države. Svakako poštenije od krađe te iste države...

VL
Avatar fidelio
fidelio
21:19 19.09.2019.

Ne može, kasno je sad. Referendum i gotovo, kakvi bakrači. Prvo ste se napuhavali i plaćali reklame, a sad kako prihvaćate. Zaboravi priču i referendum odmah.

VL
ST
stefj
21:27 19.09.2019.

Pa eto i onda neka mi netko ne kaže da sindikati u dogovoru s političarima ne upravljaju državom... Zato i jesmo na dnu EU-a, a oni koje ti sindikati štite su na samom svjetskom dnu, uz rame s birokracijom Venezuele... No, ovo je sve već viđeno, pod raznim parolama brani se nemoguće, pa tako i HZMO i solidarni mirovinski stup. Ovime je izglednije da će još koji autobus više, pun sposobnih i mladih otići iz Hrvatske jer ovdje koliko god radili, postojeći uhljebi uništit će im budućnost, a mirovina će biti na razini džeparca ako je uopće bude... A interesantno je kako se sindikalisti ništa ne bune kada im mladi, naročito stručni, odlaze u zemlje poput Irske, SAD-a, Australije, Kanade i sl. gdje vladaju tržišna pravila, a ne birokratska. Interesantno je kako im je sasvim svejedno koliko će još generacija uništiti i koliko će generacija zadužiti, samo da bi sada dobili još jednu plaću ili politički poen... Nevjerojatno je kako se kod nas rad, sposobnost i kreativnost kažnjavaju, a koliko se radi na stvaranju siromašnog, prividno jednakog, društva... Bljak...

VL
Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
21:13 19.09.2019.

Referendumom treba zakon donijeti, ako puste da Borg i slicne skupine donesu zakon svima je jasno da ce vas( nas) prevariti. Evo vec Borg izjavljuje o balansiranju i prihvacanju dijela ali ne sve

VL
MO
moškov
06:09 20.09.2019.

u hrvatskoj je vise umirovljenika nego zaposlenika ....onih koji stvaraju dodatnu vrijednost je apsolutno premalo i nikad se to nece i ne zeli rijesiti...politicki sustav i njihovi glasaci su uspostavljeni kao da hrvata ima 15 milijuna.... ....jedino ispravno mirovinsko rjesenjee je kao u australiji imovinski cimbenik...a ne kao u hrvtskoj isplacivati mirovine 20 000 kn....te odmah srezati na maximalno na 6 000 kn...itd..

VL
NE
nepenthe
21:24 19.09.2019.

Nedostaje onih "ili", 65 godina starosti ILI 40 godina radnog staža.

VL
KA
Kami
07:44 20.09.2019.

Hm.. treba cijeli radni vijek uplaćivati u mirovinski fond i po mogućnosti umrijeti prije nego ostvarite pravo na mirovinu .

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
21:56 19.09.2019.

Ovo je jedan običan igrokaz i spin Vlade. Sindikati su pametno izabrali ternim referenduma, tik ped predsjedniičke izbore. Pokušali su raznim smicalicama i ovaj put nasamarit sindikate. Čudi me da nisu dali Ustavnom sudu da provjeri ustavnost pitanja. Sada pristaju na sve točke referenduma, ali tu ima jedna caka. Za dvije godine, opet mogu pokrenit reformu,a pošto će se promijeniti Ustavni zakon o referendumu, Sindikatima će tada biti teže sakupit dovoljne potpise građana. Vlada je ovdje jednostavno rečeno kapiturilara. Radi ovoga Sindikati bi trebali tražiti ostavku Vlade i nove parlamentarne izbore. Definitivno bi trebao biti referendum, jer bi na taj način taj zakon bio zacementiran dok ga jednog dana ne pobije drugi referendum. A što je sa umirovljenicima koji su otišli u mirovinu sa sadašnjim, uskoro prijjašnjim zakonom o penalizaciji. Da li će dobiti povrat razlike i povećanje mirovina radi smanjanja penalizacije.

VL
ZF
zlatko.flajpan
06:25 20.09.2019.

Udruga Robovla... ovaj poslodavaca jasno vidi da su sindikati u krivu ali ne vide da su oni najodgovorniji za ovu situaciju.Godinama su muzli radnike koji su im radili za kiki-riki.E sad kad je pola države otišlo trbuhom za kruh sadd je panika.Puni su im izlozi da zapošljavaju studente ili umirovljenike.No i dalje ne bi platili pošteno radnika.

VL
KI
kilkenny
07:21 20.09.2019.

A da maknemo godine zivota iz fokusa mirovina i uvedemo samo godinu staza? Koliko radis tolika mirovina? Jel bi to odgovaralo?

VL
IM
Immanuell
07:26 20.09.2019.

Piše i tekstu, "poslodavci su protiv", a kad pređeš 50 tu mnoge samo šutnu pod izgovorom da više nisu u stanju pratiti rad firme gdje su radili. Pogrešno se ide od početka, poštenje i stvarna kreativnost koja bi bila u ekonomskoj strukturi Hrvatske se nije gledala, niti je bila poželjna, ali razni mešetari, kojekakvi likovi izronili iz podzemlja su se izdašno namirivali, novcem i tvrtkama, s ljudima se naravno radilo kako se htjelo. Licemjerje je i dalje nadjelu. Žalosno je ovo društvo, međutim sindikati su ipak uspjeli prevagnuti na svoju stranu. Vidjet ćemo kako će se stvari dalje odvijati.

VL
HA
Hagar
06:40 20.09.2019.

Ovom narodu baš ništa nije jasno. Ne može pola miliona zaposlenih hraniti dva miliona onih u penziji, a prema tome idemo. Vec danas za penzije ide i od poreza jer izdvajanje nije dovoljno. Potpuno smo ne konkurentni. Da skratim, odluka je super za današnje mirovince, al nitko od Vas mladih neće u mirovinu, nikada osim ako ne uštedi za se istu.

VL
KI
kilkenny
07:21 20.09.2019.

A da maknemo godine zivota iz fokusa mirovina i uvedemo samo godinu staza? Koliko radis tolika mirovina? Jel bi to odgovaralo?

VL
TH
than
02:11 20.09.2019.

Nema od ovoga ništa. Vrlo brzo će oni promijeniti Zakon o referendumu i uvesti nakon toga neku novu penalizaciju. Sada su samo popustili jer idu predsjednički i vrlo brzo parlamentarni izbori. I nebitno tko će pobijediti, jer na kraju krajeva ovo je bila prvotno SDPova ideja.

VL
Avatar mangarac
mangarac
10:42 20.09.2019.

yipiii.........................Ajmo sad zajednicari svi u glas, "Maric je najbolji ministar svih vremena, hdz je najbolja stranka svih vremena.."

VL
SK
Stjepan_Koprivnjak
21:14 19.09.2019.

Neznam zasto ali imam osjecaj da smo i s ovim novim rjesenjem naje...

VL
FI
Fijumanka
21:31 19.09.2019.

Neka mi netko objasni tu matematiku: svi žele veću mirovinu i manje rada? Odu u prijevremenu, pa dodatno rade na crno, jer su još u snazi. Od kuda sredstva za veće mirovine?

VL
Avatar patkovic
patkovic
22:06 19.09.2019.

najnoviji sistem krpanja hdz statistike je vođenje članova opg-a kao zaposlenika i nametanje uplata koje siromašni seljaci nemogu plaćati

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.