Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA
Povratak na članak

Može li se scenarij SDP-a i Možemo! ponoviti na desnici? Evo što kažu analitičari

Skoko: Obje su se opcije etablirale na desnici i mogu nastaviti osvajati one birače koji su se razočarali u HDZ ili smatraju da ih nedostatno zastupa

Komentari 88

ND
Nikola_dm
09:35 18.05.2021.

Desničari ego sa strane stavite, HR vas treba!!!!!!

VL
BM
Bmwelektrični
10:04 18.05.2021.

Desno je poštivanje Božji zapovjedi.Čim ubiješ ili ukradeš odletiš ulijevo.To je prečac do propasti.

VL
DU
Deleted user
10:23 18.05.2021.

Most je imao svoju šansu. Imao je 15 posto, 19 zastupnika, niz općian i manih gradova. Gotovo ništa više nije ostalo. Samo egotrip Petrova i Grmoje.

VL
Avatar Belski
Belski
10:14 18.05.2021.

Suprotnosti med strankami od centra desno su prevelike da bi se iste udružile za čagod konstruktivnije činiti. Glavni grad vsih Hrvatov je do sledećih izborov va rukah livo-zelene obcije. Ali niti ''Senfu'' neće biti lako držati pod nadzorom radikalne divljakee iz NL i spodobne koji jur zahtivaju nike poteze koji su isključivo ideološki (''vrnuće'' Trga Republike Hrvatske masovnom ubojici Josipu Broznom itd.) Ako Senf dopusti takove isključivo ideološke poteze brzo će mu prisesti ta koalicija. A i Zagrebčanom. Mi iz ''primitivne provincije'' pratimo zbivanja ... uz pivo i belu slaninu. :)

VL
DU
Dubrava
10:23 18.05.2021.

Trg žrtava, ,(Možemo,)koalicije ili Dan državnosti 30.05.Biramo.

VL
GL
GlobalnoZaglupljivanje
10:37 18.05.2021.

Od 1918. Zagrebom vladaju ljevičari.Radičevi ljevičari pa Pavelićevi ljevičari pa Titovi ljevičari,pa Franjini ljevičari, pa Račanovi ,Bandičevi ljevičari ili Dosta je ljevičara.Hočemo desnicu na vlasti!

VL
ST
stefj
10:26 18.05.2021.

Plenković je zapravo glavni krivac za ujedinjenje i uzlet ekstremne ljevice. Odveo je HDZ poprilično lijevo, time je dodatno oslabio SDP koji se u mnogim sredinama raspao i gurnuo cijelu scenu lijevo... Odjednom su sve te ekstremne aktivističke skupine postale privlačne i potrebne, jer se umjerenom lijevom politikom ne može doprijeti do birača. A dreka i destrukcija uvijek su jako prihvatljive lijevim glasačima, te su se isti jako dobro uklopili... Na desnom dijelu pitanje da li je tako nešto moguće, nema toliko udruga, nema toliko besposličara, nema toliko destruktivaca. Osim toga, tu su jaki ego-i ljudi, a kako je HDZ otišao lijevo, desno područje je jako, jako široko i razmišljanja su drastično različita... Tako da imate veliku gužvu na ljevici, tu imate HDZ i ekstremnu ljevicu, te SDP koji je stisnut između te dvije opcije, dok je centar i desno poprilično pust. Imate DP i Most, te hrpu marginalaca. Na centru nemate nikoga, imate ostatke ostataka HSLS-a, te neke nezavisne na lokalnim razinama, tipa Fokus...

VL
LL
lijepa_li si
10:33 18.05.2021.

hrvatski narod je bogobojazan, konzervativna uvjerenja, demokrščanski orjentiran. kad se artikulira skupina sličnih ljudi bez padobranaca, umetnutih provokatora i interesnih predatora osvojiće vlast dvotrećinskom većinom. hrvati su strpljiv narod.

VL
Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
12:40 18.05.2021.

Desnica u nas je rascjepkana i sva važna samima sebi, svi bi bili predsjednici pa stoga i ima toliko desničarskih strančica sa polupismenim likovima koji se još nisu maknuli od 41 -45. u suprotnom bi Škoro moga dominiriati, ovako sumnjam, ali moj glas ide Škori unatoč svemu.

VL
BE
bendzola
14:45 18.05.2021.

SDP mora nestati sa političke scene jer štuju najvećeg ubojicu s ovih prostora. Dokle god ne naprave snažnu distinkciju od KPJ koja je pobila 400.000 hrvata i potjerala još milijun SDP će propadati. Niti jedna bitna stranka koja se ne ogradi od tito-fašizma i zločina neće opstati, to je naprosto sudbinski... HDZ je to napravio - ogradio se jasno od ustaštva i ne štuje svoje fašiste - zato će opstati bez obzira na kleptomana Sanadera ili bilo kakva previranja. HDZ je stranka oslobođena okova fašizma ali SDP-KPJ nažalost nije. I dokle god se SDP ne odrekne fašizma kopnit će na sceni...

VL
Avatar Primarius
Primarius
10:31 18.05.2021.

nego zašto nema osvrta na ankete??? zar je moguće da su opet falili jedno 40% u svome poslu...divne anketarske kuće

VL
DU
Deleted user
10:47 18.05.2021.

Bez nekoga političkog iskustva i kvalitetnog kadra kod Tomaševića a i Škore teško je vjerovati da mogu dobro voditi tako jedan veliki grad poput Zagreba. Tu je puno priče ali bit će malo kvalitetnih rezultata za građane.

VL
Avatar MK3
MK3
10:48 18.05.2021.

Jedna bitna dimenzija fali, a to je "Plenković" koji je veća prijetnja za HDZ nego DP i Most zajedno - znači slabost HDZ-a iz nutra je veća nego opasnost iz vana... A i čini mi se krivo, tumačiti MOST sa Orepićem i Petrinom onda kao alternativu HDZ-u, Most onda je bio pokušaj alternative HDZ-u i SDP-u a danas je Most alternativa HDZ-u i jedino je još samo floskula "nema lijevo i desno" od onda ostala i danas Most ima jasni(ji) politički profil...

VL
Avatar kastanjer2
kastanjer2
14:19 18.05.2021.

Stranka Možemo je unutar sebe toliko svjetonazorski različita da ne mogu opstati na duže staze. Isto kao i Most i Živi zid. Sjeća li se netko Živog zida isto nekakvi aktivisti bili.

VL
Avatar Vakserčina
Vakserčina
12:15 18.05.2021.

Lijevo i desno u politici su nametnuli političari da ih se ne bi djelilo na pokvarene i poštene(kojih nema)

VL
SP
Spezzi
13:35 18.05.2021.

Sve male strančice koje nisu spremne za ujedinjenje nemaju šanse. Most je u debelo silaznoj putanji, vidi se iz ovih izbora. Možda će se uspjeti održati do idućih izbora za 3 godine, ali ako ne budu tada bili spremni na koaliciju, ne bude ih više bilo.

VL
GR
Grmeč
19:15 18.05.2021.

Zagrebašima Soros bira gradonačelnika! Pa kad su Purgeri u pitanju ništa čudno.

VL
GA
galico
10:57 18.05.2021.

No kada bi MOST ili DP dobili svoju verziju HDZa znatno bi se smanjio broj glasača centra koji u doba Plenkovića glasaju za HDZ, a koji su zaobilazili HDZ u doba Karamarka..Najbolje vam je raditi usporedbe ta dva HDZa... Plenković nije autohtoni HDZ-ovac, ali dobro dođe mnogima u HDZ da proširi glasačku bazu koju nije mogao proširiti radikalni ( i mutavi) Karamarko koji je pravi primjer licemjernog desničara kojem nije bio problem voditi kampanju za Mesića na kritici Tuđmana i onda izroniti kao rigidni desničar...

VL
AE
a e
12:21 18.05.2021.

Trg Republike i trg Maršala Tita......pa ćemo zapivat onu -Za ona dobra stara vrimena-🤣🤣🤣🤣🤣🤣

VL
HR
Hrvatina95
10:34 18.05.2021.

Samo neka Grbin ode i bit lakse ce biti. pa nek nastane jos neka stranka..

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.