Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sazvano okupljanje

Može li akcijski plan smiriti strasti i trzavice u Bernardićevu SDP-u

Ivo Jelušić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
03.01.2018.
u 07:23

“Imamo gotovo svaki tjedan sastanak Kluba zastupnika na koji Bernardić uredno ne dolazi, a sada bi razgovarao o problemima”

Najlošiji rejting SDP-a u posljednje tri godine ozbiljan je udarac Davoru Bernardiću i njegovom stranačkom vodstvu.

Prema zadnjem istraživanju, uživaju samo 18,9 posto podrške, čime je probijena psihološka granica od 20 posto, a u “utvrdi”, Primorskoj-goranskoj županiji, pretekao ih je Živi zid, zbog čega je, očekivano, na Iblerovu trgu zavladala panika. Pitanja je mnogo, a odgovora malo jer gotovo da nema teme ili problema o kojem se vodstvo SDP-a i Klub mogu usuglasiti. Paralelno, velika većina saborskih zastupnika SDP-a za loš rezultat krivi aktualnog šefa i njemu najbliže ljude. A Bernardić i njemu odani članovi vodstva i dalje smatraju da su za loš rejting, najlošiji u posljednje tri godine, krive unutarstranačke trzavice i problemi s kojima se stranka muči.

– Stajališta smo da pad rejtinga nije trend, već posljedica onoga što se događa u stranci u posljednje vrijeme. Zadnja dva mjeseca opet smo pokazali unutarnje slabosti umjesto da smo se bavili problemima građana – kaže Ivo Jelušić, član Predsjedništva SDP-a. Stranka je, dodaje, ozbiljno shvatila pad rejtinga i već se poduzimaju konkretne mjere.

U pripremi su, dodaje, mjere i plan akcija za mlade jer je vidljivo da su oni najranjivija skupina u društvu koja se teško zapošljavanja i masovno odlazi vani.

– A pripremamo i mjere koje bi trebale pomoći da hrvatsko gospodarstvo bude konkurentnije i da se potaknu ulaganja, ali i niz mjera za povećanje solidarnosti u društvu – kaže Jelušić. Kako vratiti povjerenje, trebala bi biti i jedna od tema na stranačkom okupljanju 12. i 13. siječnja u Ogulinu, na koji su pozvani svi zastupnici SDP-a i članovi Predsjedništva. Međutim, upitno je hoće li svi pozvani i doći.

– Ne shvaćam o čemu bismo mi to trebali na tom okupljanju razgovarati. Imamo gotovo svaki tjedan sastanak Kluba zastupnika na kojem se Bernardić uredno ne pojavljuje, a sada bi razgovarao o problemima – kaže jedan saborski zastupnik SDP-a. I naš drugi sugovornik drži da je to okupljanje besmisleno, ali da će doći na njega kako bi izravno od Bernardića i njegove ekipe čuo kako oni objašnjavaju pad rejtinga. I činjenicu da ni na jednoj temi koja je posljednjih mjeseci otvorena, poput sloma Agrokora, presude šestorici, spora sa Slovenijom... stranka nije poentirala. Odnosno, ne vidi se na rezultatu.

Pogledajte galeriju: Račan je SDP doveo na vlast, no njegov rezultat nije bio ni blizu Milanovićevom

Ivo Jelušić
1/10

Komentara 7

CA
campa
08:46 03.01.2018.

Teško se je vratiti na put socijaldemokracije kad je Milanović SDP odveo na put liberalizma tako da su više sličili HNS-u i HDZ-u .Put povratka je dugotrajan i težak.Mirando kao Milanovičev igrač koji je jedan od krivaca za ovakvo stanjee SDP-a sada krivnju prebacuje na Bernardića.Zadnje vodstvo SDP-a jedini je krivac za ovakvo stanje u stranci jer su oni svojim izlaskom iz odvira socijaldemokracije i otklonom desno razjedinilo svoje biračko tjelo.Teško se je vračati korjenima i zato sada SDP plača ceh neodgovornosti bivšeg vodstva stranke.

B2
bokida 2
08:13 03.01.2018.

Normalno da na ni jednom problemu stranka nije poentirala kada nema konkretnih riješenja, već samo napadanje HDZ-a običnim ćorcima. Kada su Maras ili Bernardić nešto konkretno , pametno izgovorili u Saboru pitanje je za kviz.

HE
Hess
08:57 03.01.2018.

neki su svjesni da vise nije potrbno toliko stranaka,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije