Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Panenić

'Most podržava Oreškovića. Opcija s Marićem definitivno nije prihvatljiva'

Tomislav Panenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
11.06.2016.
u 19:14

Također, smatra da ukoliko Vlada pod premijerom Oreškovićem ne bude održiva, podržati će nove izbore

Nakon što je HDZ predložio novog mandatara Vlade Zdravka Marića, iz SDP-a i Mosta nisu komentirali tu odluku. Međutim, u nedavnom intervjuu za RTL Mostov ministar gospodarstva Tomislav Panenić rekao je svoje mišljenje o HDZ-ovom postupku i mogućnosti novih izbora.

Panenić tvrdi da Most i dalje podržava Oreškovića na pozicjii premijera, što je bio i prijedlog HDZ-a nakon čega su ostvarili dobru suradnju. 

- Vidljivi su i rezultati te suradnje. I dalje stojimo na toj poziciji. Ne idemo trgovati, ne idemo u preslagivanja. Što se nas tiče, bilo koja opcija, pa i ova s Marićem, definitivno nije prihvatljiva - smatra Panenić. 

Mostovac i dalje smatra da bi prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko trebao odstupiti s te pozicije. 

- Njegovo ime se često pojavljuje na naslovnim stranicama, povezuje ga se sa aferama. To je neprihvatljivo. Nije stvar u čekanju Povjerenstva, već osoba sama mora shvatiti koja je težina i politička odgovornost - kazao je Panenić. Također, smatra da ukoliko Vlada pod premijerom Oreškovićem ne bude održiva, podržati će nove izbore. 

Komentara 27

Avatar majmunranko
majmunranko
19:20 11.06.2016.

Uz dužno poštovanje, riječi seoskog kradljivca stiropora čija sekta za račun austrijskih bauštelaca iznajmljuje vlastite ministre za lobiranje i utjecanje na pokretanje kaznenog progona protiv privatnih tvrtki ne vrijedi ništa. Zanimljivo je kako se tvrdilo da Hrvatska ne smije biti talac jednog čovjeka, ali kada je taj čovjek Orešković, onda može? I kako se tvrdilo da je Karamarko radio protiv nacionalnih interesa jer je njegova žena surađivala s Petrovićem oko bezvezne stvari što je objašnjeno da je ista radila za MOL, a kad Panenić i Orešković tom istom MOL-u daju koncesiju, onda je to u korist nacionalnih interesa. Dosta je više ove sekte lopova i lažljivaca za sva vremena.

MA
Manolo46
20:12 11.06.2016.

Zaista, o čemu je riječ? Ovaj isti Panenić i njegov MOST skuoa s SDP-om označili su MOL i Mađare općenito kao državne neprijatelje broj 1. proglasili su za političku odogovornost to što se netko oženio za ženu koja ja imala neki ugovor nevezan uz MOL s čovjekom koji je kasnije radio za MOL, a ovaj stiroporac i Orešković se sad pred kamerama gotovo žvale s Aldotom, prodali su MOL-u pola Slavonije, a Vrdoljak iz HNS-a kaže da je to nastavak njegovog projekta. Gdje nestadoše one silne Hrvatine antimađaroni koji su Karamarka optužili da je izdajnik i da radi za Mađarsku?

Avatar kravata
kravata
19:27 11.06.2016.

Pa ovo je bolest da si netko odreze granu na kojoj sjedi i ocekuje da ce mu grana svejedno doneti plod. Gospodo iz mosta recite neznamo a bojimo se odgovornosti i bit ce vam oprosteno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije