Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privilegije zastupnika

MOST prozvao zastupnike koalicije Hrvatska raste, SDP-ovac im odgovorio nimalo ne birajući riječi

Franko Vidović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
20.02.2016.
u 21:50

U stranci ističu da će prijedlog i dalje snažno zagovarati i najavljuju da će osim smanjenja beneficija inzistirati i na smanjenju plaća saborskim zastupnicima

Prije nešto više od mjesec dana MOST je zatražio izmjenu Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru. Odredbe prema kojima zastupnici i godinu dana nakon obnašanja dužnosti primaju plaću, šest mjeseci punu i drugih šest mjeseci pola plaće članovi Mosta smatraju neprimjerenima.

Nakon javnog istupa kojim su tražili ukidanje beneficija Mostovci su postali meta napada, a o svemu su javnost upoznali putem svoje Facebook stranice.

-Napada nas se iako jedino MOST nezavisnih lista ima namjeru ukinuti privilegije i ‪baš zato‬ smo poslali Zakon u proceduru. Petero zastupnika je odmah nakon prve sjednice, dakle nakon samo dva dana zastupničkog mandata, podnijelo zahtjev za 6 plus 6 čime su preduhitrili donošenje Zakona i onemogućili njegovu primjenu na ovaj saziv Sabora. I tko je tu kriv, Most ili zastupnici Koalicija Hrvatska raste koji su se u pregovorima složili sa ukidanjem privilegija, a onda požurili ostvarit prava prije donošenja Zakona?!- pitaju se u Mostu. U stranci ističu da će prijedlog i dalje snažno zagovarati i najavljuju da će osim smanjenja beneficija inzistirati i na smanjenju plaća saborskim zastupnicima. 

MOST će morati naći drugi izgovor u što ne sumnjam

Mostu je na svom Facebook profilu odgovorio SDP-ovac Arsen Bauk. "Ako me sjećanje ne vara 4 od 5 navedenih zastupnika bili su zastupnici i prošlog saziva Sabora. MOST će morati naći drugi izgovor u što ne sumnjam", napisao je Bauk.

 Neimenovani "istaknuti Most-ovac" je za portal Index, među onima koji su zatražili privilegije, naveo i SDP-ovca Franka Vidovića, koji mu je odgovorio preko Facebooka nimalo ne birajući riječi.  "Majmuna iz MOST-a koji nema petlju javno kazati pod svojim imenom podatak i stati iza riječi koje je izgovorio ne uvažavam i ujedno se ispričavam majmunima (životinjskoj vrsti,) jer sam ih uvrijedio koristeći njihovo ime za bijednika koji lupa gluposti uokolo", napisao je Vidović na Facebooku. Objasnio je i svoj politički put ponovno kritizirajući zastupnike Mosta Ines Strenju Linić i Miru Bulja. "odradio sam 6 godina u politici. Kao zamjenik gradonačelnika 4, i 4 kao saborski zastupnik. Dvije godine sam obnašao obije dužnosti. Nisam kao Strenja Linić ili Bulj dobio stan od ove države, nisam dobio ni mirovinu, nisam dobio baš ništa i nisam ni trebao dobiti! Moje je zakonsko pravo koristiti 6+6 jer nemam osiguran posao, ne čeka me mjesto nigdje i to je vrijeme u kojem se moram pobrinuti za svoju egzistenciju", zaključio je Vidović.

 

Prvo, odradio sam 6 godina u politici. Kao zamjenik gradonacelnika 4, i 4 kao saborski zaspupnik. Dvije godine sam...

Posted by Franko Vidović on 20. veljače 2016

>>HDZ odgovorio Milanoviću: Vladu ne zanima rješavanje problema, već samo fotelje i privilegije

>>Privilegije nakon mandata treba ukinuti, prijedlog zakona je već napisan

Komentara 90

Avatar delminium
delminium
15:55 20.02.2016.

Bujica je objavila šokantne dokumente koji dokazuju da su Predrag Matić – Fred i njegov glavni pomoćnik Bojan Glavašević na račun Ministarstva branitelja u Dubrovnik, na Croatia Summit 2015. vodili dvije mlade studentice! Spavale su u hotelu Croatia u Cavtatu, a Matić i Glavašević u dubrovačkom Palaceu. Ukupna cijena bila je 35 000 kuna! Da vozač ne bi nikome govorio o tome, nisu ga poveli sa sobom na put, nego su na račun ministarstva iznajmili automobil – za 7 100 kuna.

BA
barbaizamerike
15:50 20.02.2016.

Anketa::::zastupnicima treba ukinuti neke privilegije

PE
peredja
15:59 20.02.2016.

Temeljem Rezolucija Vijeća Europe 1481 o potrebi međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima, iz 2006. godine, i deklaracije Hrvatskog sabora o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945.-1990. (dokument objavljen u "Narodnim novinama" br. 76/2006.) u tijeku je priprema Zakona o lustraciji.lustacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije