Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na facebooku

Most objavio dokument koji je dao koalicijama HDZ-a i SDP-a

Mostov dokument
Foto: Facebook
1/2
19.12.2015.
u 13:57

Svi predloženi kandidati, stoji u sporazumu, ući će u Vladu samo na temelju konsenzusa.

Iako je sinoć iz pregovaračkih timova došla informacija kako je Most od dvije velike koalicije tražio da potpišu sporazum u kojem je Most već na tri dijela podijelio pozicije u ministarstvima, Saboru i javnim poduzećima, uvidom u spomenuti dokument otkrili smo da to nije točno.

Most je taj dokument, pod naslovom 'Preliminarni okvir dogovora za konstituiranje Hrvatskog sabora i formiranje nove Vlade RH' objavio i na Facebooku.

Potvrdno i negativno, tako se čelnici dvije koalicije moraju očitovati na nekoliko pitanja, počevši s time da prihvaćaju sudjelovanje u Vladi u kojoj bi bili prisutni predstavnici Mosta, HDZ-a (Domoljubne koalicije), SDP-a (koalicije Hrvatska raste) i stručnih nestranačkih osoba. Svi predloženi kandidati, stoji u sporazumu, ući će u Vladu samo na temelju konsenzusa.

Most želi da predsjednik Vlade bude konsenzusom izabrana neutralna osoba ili predstavnik Mosta, te da sve tri strane u Vladi sudjeluju preko stranačkog predstavnika na položaju jednog od potpredsjednika.

U Vladi, stoji dalje u sporazumu, mogu, ali i ne moraju, sudjelovati preko svojih stranačkih predstavnika, nestranačkih kao i kandidata drugih stranaka na položaju ministara prema trojno dogovorenom udjelu, pri čemu će se za svakog kandidata tražiti konsenzus svih strana.

 

Gotovo je nevjerojatno koliko često kriva informacija završi u medijima. Toliko često da to zaista nema nikakve veze sa...

Posted by MOST nezavisnih lista on 19. prosinca 2015

>> Što stoji u Mostovom dokumentu: Čelnici koalicija moraju se očitovati o nekoliko pitanja

Komentara 25

Avatar ARENA
ARENA
14:33 19.12.2015.

Piši kući propalo je Božo. Vrijeme je za nove izbore!

L0
luena 01
14:59 19.12.2015.

Nakon ovoga ce izlaznost na izbore biti jos manja...U ponudama koje Most objavljuje ne pise cime se oni obvezuju, oni samo uvjete postavljaju i obveze kao da su oni (relativni) pobjednici izbora...Da pojedinim ljudima dviju najvecih stranaka nije do foteljaja trazili bi odmah na pocetku nove izbre,a ne pet tjedana sastancili sa Mostom i na sve klimali glavama... Jedna i druga stranka su se jasno izjasnile protiv vlade sa domoljubnom i Hrvatska raste...Koalicija na mala vrata platforme Mosta,kako mi kazemo tako ce biti ili novi izbori..anarhija, malo je od demokracije..... Nista casnog i postenog nece biti nego upiranje rukom jednih u druge...Vec sad ste kao takva vlada osudzeni na propast...

Avatar ljutatrava
ljutatrava
14:15 19.12.2015.

..ako to sve bude po receptu bože petrova ,..tko će biti oporba takvoj vladi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije