Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.05.2017. u 16:15

Problematičan je Metković, koji za Most ima veliku simboličku vrijednost

Most realno nema razloga za nezadovoljstvo prvim krugom lokalnih izbora. Njihovi su kandidati ušli u gradska vijeća Splita, Rijeke i Osijeka, u većini su županijskih skupština, a Nikola Grmoja i Tomislav Panenić u drugom će se krugu boriti za župane u HDZ-ovim utvrdama Dubrovačko-neretvanskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

 

U drugi ide i pučki tribun Miro Bulj, koji će se ogledati s HDZ-ovim kandidatom za splitsko-dalmatinskog župana Blaženkom Bobanom. Iako su neke prognoze govorile da bi im dio kolača mogao odnijeti Živi zid, Most se potvrdio kao treća politička snaga u državi i birači ih, očito, nisu kaznili za još jednu neuspješnu koaliciju s HDZ-om. Ipak, na ovim su izborima morali progutati nekoliko gorkih pilula. Loše su, naime, prošli u u nekim sredinama u kojima su na izbore izvukli “tešku artiljeriju”. Donedavni državni tajnik Ante Čikotić u Splitu je tako osvojio svega 6,6 posto glasova u utrci za gradonačelnika. U Buljevu Sinju Mostov kandidat Joško Kontić i njihova lista završili su tek na trećem mjestu. Problematičan je i Metković, koji za Most ima veliku simboličku vrijednost, s obzirom da je cijela priča o krenula upravo iz tog grada. Katarina Ujdur osvojila je, doduše, najveći broj glasova, no HDZ-ov Dalibor Milan prati je u stopu, sa svega par postotaka razlike. Dodatni problem predstavlja činjenica da su se u tom gradu birači na izbore odazvali u izuzetno visokom postotku i da će ih u drugom krugu teško uspjeti “izvući” još više.

Izborni stožer Mosta
1/66

Na trećem je mjestu, pak, ostao Stipe Gabrić Jambo, na čije birače Ujdur u drugom krugu definitivno ne može računati. Prije će biti da će učiniti sve kako bi mladoj metkovskoj gradonačelnici onemogućili još jedan mandat. Uspije li Ujdur ipak osvojiti Metković, njezina će vladavina trajati samo do prvog proračuna, jer u Gradskom vijeću neće moći osigurati većinu. Izgubi li Metković, doći će u pitanje autoritet Bože Petrova pred biračima, a onda i u Mostu, što bi stranci (ili platformi), mogao biti popriličan problem.

Komentara 7

GV
golub Vaso
17:53 22.05.2017.

u Metkoviću su radili autobusi

GO
Gomila
20:29 22.05.2017.

Bio jednom jedan Petrov volio je srebrenku

DO
doby43
16:42 22.05.2017.

I da most izgubi Metković, pa što. Dalje su treća opcija Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije