Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva na svijetu?

Morski psi prijete: Hoće li uspjeti preplivati od Kube do SAD-a?

Chloe McCardel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
12.06.2013.
u 18:39

Australska plivačica na duge staze Chloe McCardel pokušat će preplivati rutu od Havane do Floride bez kaveza koji štiti od morskih pasa

Australska plivačica na duge staze Chloe McCardel (29) pokušat će postati prva osoba koja će preplivati rutu od Havane do Floride bez kaveza koji štiti od morskih pasa.

McCardel kaže kako je 166 kilometara duga ruta "najteža na svijetu danas", s morskim psima i meduzama koje neprestano prijete, prenosi BBC. Očekuje se da će joj trebati 60 sati da prepliva od Kube do SAD-a, a plivačica se nada kako će ovaj plivački maraton potaknuti američko-kubansko prijateljstvo.

McCardel ima tim za podršku u kojem su treneri i liječnici koji će je pratiti na brodu tijekom plivanja. Redovito će pauzirati kako bi uzela energetska pića, ali ne planira se penjati na brod tijekom stanki.

Ovo je novi pokušaj preplivanja ove opasne rute, godinu dana nakon što je 62-godišnja američka plivačica Diana Nyad morala odustati u svom četvrtom pokušaju. Gospođu Nyad izvukli su iz vode nakon što ju je nekoliko puta po licu opekla meduza, a nosile su je jake struje i valovi.

Govoreći na konferenciji za novinare u utorak, McCardel je rekla da je trening za ovaj pothvat trajao šest mjeseci te da je provela mnogo vremena "analizirajući razloge i pogreške", kako bi spriječila ostale kupače da ih ponove.

>>Proveli 14 sati među morskim psima – i preživjeli!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije