Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

MORH raspisao natječaj za prijam 240 vojnika: Evo koji su uvjeti

U vojničku službu u trajanju od dvije godine prima se 240 kandidata odnosno kandidatkinja za vojnika/mornara s početkom službe 1. travnja 2020. godine.
09. ožujka 2020. u 10:26 0 komentara 905 prikaza
hrvatska vojska
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ministarstvo obrane RH raspisalo je u petak, 06. ožujka 2020. godine javni natječaj za ugovorni prijam vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu.

Hrvatska vojska SLIJEDE SANKCIJE Provjere u vojarnama: Trojica vojnika pala na testu droge

U vojničku službu u trajanju od dvije godine prima se 240 kandidata odnosno kandidatkinja za vojnika/mornara s početkom službe 1. travnja 2020. godine.

Probni rad traje šest mjeseci, a na javni natječaj mogu se javiti osobe oba spola. Kandidati odnosno kandidatkinje moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske koji su propisani člankom 34. i 35. Zakona.

Posebni uvjeti za prijam vojnika/mornara propisani člankom 36. Zakona su: najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja 2020. godine te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

hrvatska vojska
1 / 12

U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina i koji uz prethodno navedene uvjete moraju ispunjavati i uvjete propisane člankom 34.b Zakona i uvjete propisane točkom 3. Odluke o uvjetima i postupku sklapanja ugovora o vojničkoj službi na neodređeno vrijeme (Narodne novine, br. 91/18)

Prije prijma u službu u Oružane snage Republike Hrvatske kandidati odnosno kandidatkinje će proći odabirni postupak tijekom kojeg će kandidati odnosno kandidatkinje koji nisu ispunili uvjete biti isključeni na temelju službenih podataka iz vojne evidencije, rezultata psihologijskih ispitivanja i zdravstvenih pregleda i drugih provjera prema propisima za prijam u djelatnu vojnu službu.

Kandidati odnosno kandidatkinje će biti raspoređeni u skladu sa stečenom vojnostručnom specijalnosti  te mjestu službe sukladno potrebama Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata odnosno kandidatkinje ili Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256, 10 000 Zagreb, u roku od 8 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Prisega ročnika Milanović: Moderna vojska bez kvalitetne i skupe opreme nije prava vojska

Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane, na broj telefona 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.