Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLIJEDE SANKCIJE

Provjere u vojarnama: Trojica vojnika pala na testu droge

Hrvatska vojska
Foto: /PIXSELL
1/2
19.02.2020.
u 20:00

Prošle godine vojna policija je bila u oko 80 nadzora.

U posljednjih nekoliko dana tri hrvatska vojnika pala su na testiranju droge u tri vojarne: u zrakoplovnoj bazi na Plesu, Zemuniku, gdje je otkriven pripadnik protuzračne obrane, te u gardijskoj brigadi u Petrinji.

- Utvrđeno je kod sva tri pripadnika da su bili na testu pozitivni na droge, konzumirali su drogu. Ne znači da je konzumirali samo u vojarni. Kad se provodi test znači da je konzumacija bila i izvan  vojarne, prije stupanja na službu - rekao je brigadir Vlado Kovačević, načelnik sektora za Vojno-policijske poslove za Dnevnik.hr.

On je kazao kako će protiv trojice vojnika biti pokrenut stegovni postupak. Iako je kazao kako je riječ o mlađim vojnicima, nije kazao o kojim je vrstama droge i kojim količinama. 

Načelnik sektora za Vojno-policijske poslove brigadir Vlado Kovačević istaknuo je kako nije bilo propusta s njihove strane. Naime, prošle godine vojna policija bila je u oko 80 nadzora, a rezultati su bili porazni.

- Obuhvaćeno je 166 osoba. Od njih su 42 djelatne vojne osobe pozitivne na droge. A od te 42, njih 36 su vojnici i najmlađa populacija, dok je ovih 6 dočasnika koji su u sustavu od 10-15 godina - otkrio je Kovačević.

Podsjećamo, MORH je u ponedjeljak objavio da će dvojica pripadnika Hrvatske vojske biti vraćeni iz Litve u Hrvatsku zbog povrede vojne stege. Pripadnici vojne policije testirali su vojnike na opijate te je kod dvojice hrvatskih vojnika utvrđeno da su konzumirali nedopuštena sredstva.

GALERIJA: Svečano predstavljene nove odore HV-a

Hrvatska vojska
1/9

 
Ključne riječi

Komentara 23

DU
Deleted user
21:16 19.02.2020.

Kada će u hrvatskom saboru izvršiti testiranje na droge i alkohol?

Avatar Ganymedesq
Ganymedesq
20:47 19.02.2020.

Skandalozno, odmah ih treba izbaciti is vojske. Nedolično i vrlo razočaravajuće za hrvatskog vojnika. Sram vas bilo. Droga i korupcija u javnoj odnosno državnoj službi; NE to ne i de skupa. FUJ

Avatar Zoran Kociper
Zoran Kociper
07:04 20.02.2020.

Haha , dečki su malo popušili trave ili se puknuli ili smrknuli ... hehe , jebi ga , to su moderna vremena NATO vojnicina ... U naše vrijeme vojnik , gardist Domovinskog rata bio je muško i nojectrebao joint , tek pokoja litrica za dezinfekciju i to je to ... današnji vojnici su pickice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije