Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT S AVIONOM

Morales zaprijetio zatvaranjem američkog veleposlanstva

evo morales,rafael correa
Reuters/PIXSELL
05.07.2013.
u 07:30

Bez SAD-a bolji smo u političkom i demokratskom smislu, rekao je revoltirani predsjednik Bolivije

Bolivijski predsjednik zaprijetio je da će zatvoriti veleposlanstvo SAD-a u svojoj zemlji nakon što je njegovu zrakoplovu zabranjen prolaz kroz zračni prostor nekih europskih zemalja zbog sumnje da se na njemu nalazi Edward Snowden, javlja BBC. Morales je optužio Washington za vršenje pritiska na europske zemlje koje su mu zabranile prolaz.

- Imamo dostojanstvo, suverenitet. Bez SAD-a bolji smo u političkom i demokratskom smislu - rekao je Morales.

Moralesu su na jučerašnjem sastanku u Cochabambi o incidentu s predsjedničkim zrakoplovom podršku pružili predsjednici Argentine, Urugvaja, Ekvadora, Venezuela i Surinama. Predsjednica Argentine Cristina Fernandez de Kirchner pozvala je na ispriku, što je dosad učinila Francuska, poručivši kako su zabranili prolaz zrakoplovu zbog proturječnih informacija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije