Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE OPTUŽBE

Morales: SAD je hakirao e-mailove bolivijskih dužnosnika

evo morales
Reuters/PIXSELL
14.07.2013.
u 22:06

Argentinski ministar vanjskih poslova rekao je da je više od 100 dužnosnika iz njegove zemlje također pod elektroničkim nadzorom

SAD je hakirao elektroničku poštu najviših bolivijskih dužnosnika, tvrdi predsjednik Bolivije Evo Morales, prenosi RT. Morales je otkrio kako je zatvorio vlastiti račun elektroničke pošte nakon ovih informacija, za koje tvrdi da je doznao na regionalnom summitu u Montevideu ovaj tjedan.

- Američki obavještajni agenti pristupili su e-mailovima najviših dužnosnika u Boliviji. Preporučeno mi je da ne koristim e-mail, što sam poslušao - rekao je Morales.

Argentinski ministar vanjskih poslova Hector Timerman rekao je na istom summitu da je više od 100 dužnosnika iz njegove zemlje također pod elektroničkim nadzorom, no nije naveo koja je država po njemu odgovorna.

Moralesove optužbe dolaze tjedan dana nakon što je njegovu predsjedničkom zrakoplovu zabranjen prolaz kroz zračni prostor nekih europskih zemalja. Morales je za blokadu, zbog koje je morao sletjeti u Austriji, optužio pritisak SAD-a, koje su navodno vjerovale da se u zrakoplovu nalazi bjegunac Edward Snowden.

>> Južnoameričke države povlače veleposlanike iz Europe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije