Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umirovljenik iz Pakraca

Mora platiti 717 kuna jer je natpisom na autu vrijeđao pravosuđe

policija u Pakracu
Damir Špehar/PIXSELL
19.04.2022.
u 15:05

Na vozilo je postavio drveni kovčeg nalik na lijes s crnim križem na vrhu čime je, navodi se, vrijeđao i omalovažavao državne organe

Općinski sud u Bjelovaru osudio je umirovljenika Branka M. na novčanu kaznu od 717 kuna i šest lipa zbog omalovažavanja državnih organa. Proglašen je krivim za vrijeđanje jer je 14. studenog 2019. na parkiralištu trgovačkog centra u Pakracu u tovarnom prostoru teretnog automobila marke Mercedes Benz njemačkih registarskih oznaka montirao metalni nosač i ploču na kojoj je na hrvatskom i njemačkom jeziku ispisao: "Sudstvo podržava kriminal. HR povratnici moraju platiti pravdu ili je život ugrožen."

Na vozilo je postavio i drveni kovčeg nalik na lijes s crnim križem na vrhu čime je, navodi se, vrijeđao i omalovažavao državne organe. Mora platiti i 300 kuna troškova. Izrečena mu je kazna oduzimanja limene ploče dimenzija 3x0,39 metara i drvenog sanduka s križem na poklopcu jer, smatra sud, postoji opasnost da ih opet upotrijebi. Prijavu je inače podnijela PP Pakrac, a Visoki prekršajni sud u studenom 2021. poništio je prvotnu presudu.

Branko M. je navodio da je s takvim vozilom prošao kroz četiri države i da mu nitko ništa nije prigovorio te da je dan prije privođenja bio u Uredu predsjednice države, na Ustavnom i Vrhovnom sudu, kod glavnog državnog odvjetnika... Branio se i da je svojim postupcima protestirao jer se 20-ak godina njegovi predmeti ne rješavaju ili se odugovlači s njihovim rješavanjem, dok su mu istodobno pojedini oduzimali imovinu.

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
15:24 19.04.2022.

Pazi obrazloženja: "postoji OPASNOST da ih opet upotrijebi".

Avatar Bokaj
Bokaj
15:11 19.04.2022.

Ma sram ga bilo. Vrijeđati najefikasnije pravosuđe na svijetu i okolici. Pa svi predmeti u kojima su pjevali bečarac ili su se spominjala trula jaja riješeni su ODMAH. To nitko na svijetu ne može osim rvackog pravosudja, kaj ne? Ali valjda su mu kaznu umanjili za 600 kuna ako je prenoćio u zatvoru, kak je već običaj?

ER
erosaonogasvijeta
15:23 19.04.2022.

Dali je u hrvatskoj slobodno ispustiti plin na straznjicu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije