Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski Mad Max

Motociklist kroz selo jurio brzinom trostruko većom od dopuštene

Rijeka: Djelatnici MUP-a nadziru brzinu kretanja vozila
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
13.04.2022.
u 14:08

Predviđena novčana kazna za ovaj prekršaj je od 10.000 do 20.000 kuna, a prekršitelju će biti izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom

S dolaskom toplog i sunčanog vremena na našim je prometnicama zamjetno pojačano sudjelovanje u prometu motociklista i mopedista.

To, nažalost, redovito doprinosi povećanju broja prometnih nesreća, uglavnom zbog (pre)brze i nesavjesne vožnje i nepoštivanja prometnih propisa.

U utorak, 12. travnja oko 15 sati policija je uz pomoć prijenosnog uređaja za nadzor brzine „PolCam Smart Eye“ u Bukovlju kod Slavonskog Broda evidentirala prekršaj koji, srećom, nije rezultirao prometnom nesrećom i kobnim posljedicama, ali je upozorio do koje su mjere motociklisti u stanju kršiti prometne propise o ograničenju brzine kretanja. Motociklist je, naime, županijskom cestom vozio zastrašujućom brzinom, gotovo trostruko većom od dopuštene!

- Izvršenim provjerama, policijski službenici su utvrdili da se vozač motocikla, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat, kretao nepropisnom brzinom od 149 kilometara na sat – izvijestio je Damir Brezić, policijski službenik za odnose s javnošću u PU brodsko-posavskoj.

Zahvaljujući suvremenoj tehnologiji i novom, prenosivom uređaju za mjerenje brzine koji je registrirao njegov prijestup, slavonski Mad Max na vlastitom će džepu itekako dobro osjetiti da mu se takve vratolomne vožnje ipak ne isplate. 

Naime, predviđena novčana kazna za ovaj prekršaj je od 10.000 do 20.000 kuna, a prekršitelju će biti izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.

>> VIDEO Muškarac (30) u Zaprešiću pokušao ubiti ženu (36): 'Otimao se policiji, bio je krvav'


 

Komentara 2

RA
rasturaljka
15:56 13.04.2022.

Imo je srecu sto je sreo pajkane inace je mogao otici u organ donore.

MO
modovisisajteMaraschino
14:48 13.04.2022.

očigledno da kazne nemaju učinka... a da bude ovako, koga ulove u divljanju prodajna cijena goriva za njega bude 100% veća... pa ti brate divljaj....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije