Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susjedi u krizi

Moody's umanjio rejting Sloveniji i prijeti joj bezvrijedni status

'moodys'
Reuters/Pixsell
03.08.2012.
u 10:50

Moody's je lošu ocjenu pripisao sporom tempu uvođenja reformi u Sloveniji te rastu proračunskog deficita i trajnim rizicima u bankarskom sektoru.

Agencija Moody's umanjila je kreditnu sposobnost Sloveniji i to za tri razine, sa A2 na Baa2, čime se susjedna zemlja našla na samo dvije razine iznad bezvrijednog statusa, javlja Deutsche Welle.

Moody's je lošu ocjenu pripisao sporom tempu uvođenja reformi u Sloveniji te rastu proračunskog deficita i trajnim rizicima u bankarskom sektoru.

Ulje na vatru dolijevaju i rastuće špekulacije da će Slovenija trebati paket pomoći, a komentirajući odluku, Moody's je naveo da pogoršanje gospodarskog okruženja u Sloveniji povećava vjerojatnost da će u budućnosti Slovenci morati tražiti vanjsku pomoć.

Ključne riječi

Komentara 18

LI
liskovaca
11:01 03.08.2012.

sve se uvijek svodi na to da će banke trebati tzv. pomoć a dugove vraćati porezni obveznici! Ovi su gori od lihvara! Vjerujte, isti su vlasnici takvih tzv. agencija i banaka!

KO
kolarjeva3
11:04 03.08.2012.

Ajmo mikro udri po blagu !

DU
Deleted user
10:54 03.08.2012.

Malo manje ohola je Slovenija sada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije