Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSEF FRITZL (88)

Monstrum koji je godinama zlostavljao kćer traži premještaj: Misli da je pop zvijezda, priča s TV-om...

FILE PHOTO: Defendant Fritzl is pictured during proceedings the last day of his trial at the court of law in Sankt Poelten
Ho New/REUTERS
16.01.2024.
u 17:47

U posljednje vrijeme postoje izvješća kako Frizl navodno sve teže hoda te mu treba hodalica, a najnovije psihijatrijsko izvješće tvrdi kako on više ne predstavlja opasnost za javnost

Josef Fritzl, jedan od najnotornijih zločinaca Austrije koji je čak 24 godine svoju kćer držao u zatočeništvu, mogao bi biti premješten u dom za starije, nakon zahtjeva koji je uputio tim danas 88-godišnjaka na temelju demencije zbog koje je u lošem stanju. Vijest o zločinu otkrivenom još 2008. godine potresla je cijeli svijet, nakon što je u podrumu njegove kuće pronađena soba u kojoj je gotovo četvrt stoljeća držao svoju kćer Elizabeth, koju je godinama zlostavljao i mučio. 

U posljednje vrijeme postoje izvješća kako Frizl navodno sve teže hoda te mu treba hodalica, a najnovije psihijatrijsko izvješće tvrdi kako on više ne predstavlja opasnost za javnost. Cijela situacija izazvala je bijes u javnosti koja se protivi da se Fritzla prebaci iz ozloglašenog zatvora Krems-Stein. 

FILE PHOTO: Defendant Fritzl is pictured during proceedings the last day of his trial at the court of law in Sankt Poelten
1/4

Lokalni mediji također izvještavaju kako Fritzl redovito razgovara s TV-om, vjeruje da je pop zvijezda i priča o posjetima članova obitelji koji se niakda nisu dogodili. Još su 2016. zatvorenici ispričali kako je Fritzl vrijeme provodio većinom u samici, a više incidenata se dogodilo od njegovog dolaska, prenosi Daily Mail. 

Inače, njegova kćer Elisabeth nije imala nikakav kontakt s ocem otkako je u zatvoru, a danas živi u potpuno nepoznatom dijelu Austrije pod drugim imenom. Danas odgaja i djecu koju je rodila za vrijeme zatočeništva, nakon opetovanih silovanja koje je doživljavala tijekom godina. 

POVEZANI ČLANCI:

Inače, stravični zločini ovog oca iz pakla otkriveni su kada je Kerstin, jedno od sedmero djece koju je Josef dobio s Elisabeth, palo u komu. Josef ju je tada odveo u bolnicu gdje su liječnici primijetili njeno neuhranjeno stanje i trule zube, a sve je kulminiralo kada je dijete u bolnici naposljetku posjetila i sama Elisabeth koja je tom prilikom bila uhićena te je kasnije ispričala što se sve godinama događalo u obiteljskom domu Fritzl. 

>> VIDEO Tisuće bijesnih njemačkih farmera na traktorima dolaze u Berlin na masovni prosvjed

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije