Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'sabrana djela'

Mons. Marin Srakić sažeo godine svećenićkog rada u 11 knjiga

srakić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
25.09.2013.
u 13:26

Posljednjih 40 godina svojeg svećeničkog, a potom biskupskog i nadbiskupskog života, mons. Marin Srakić, predstavio je danas u Osijeku

Posljednjih 40 godina svojeg svećeničkog, a potom biskupskog i nadbiskupskog života, mons. Marin Srakić, nadbiskup đakovačko - osječki u mirovini sažeo je kroz 11 knjiga u \"Sabrana djela\". Pisati je počeo 1970. godine kada se vratio s postdiplomskog studija iz Rima.

- Otvorila su se različita područja. Moja djela su različitog žanra. Ima znanstvenih, povijesno-teoloških pa sve do propovijedi, ali i 187 uvodnika za Vjesnik Đakovačko-srijemske biskupije te 92 intervjua. Obično kažu da je crkva zatvorena, međutim kada se sve to zbroji, ne bih rekao da smo šutjeli - rekao je Srakić na predstavljanju knjige u Osijeku. U \"Sabranim djelima\" progovara i o ratu i miru, obiteljskom, ali i sjemenišnom životu. Jedno od omiljenih područja njegova djelovanja jest povijest.

- Taj sam predmet posebno volio, a kasnije sam kao profesor bio postavljen i za knjižničara središnje biskupijske knjižnice i Visoke bogoslovne škole pa sam tu vidio da su svećenici, posebice u 19. stoljeću puno radili - objasnio je. Radovi su nastali u slobodno vrijeme.

- Često su mi u mladosti govorili da se može odmoriti kada se baviš jednim poslom, a nakon toga ga promijeniš, Tako sam slobodno vrijeme proveo pišući članke - zaključio je te dodao kako u planu ima obraditi još lik i djelo biskupa Stjepana Bajlana na čemu je već počeo raditi.

>>Srakić: Petak 13. 7. bio je crni dan za Hrvatsku zbog zakona o oplodnji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije