Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Düsseldorf

"Molotova" na hrvatski konzulat bacio kosovski Albanac

dusseldorf (1)
Tomislav Blažun
30.09.2010.
u 22:33

Napadač se u istrazi izjašnjavao kao kosovski Albanac. Prije je živio u Njemačkoj, u koju se vratio prije mjesec i pol i zatražio politički azil.

Iz sigurnosnih razloga njemačka policija ni jučer nije objavila ime napadača Molotovljevim koktelom na Generalni konzulat RH u Düsseldorfu. Policija je opovrgnula ime Srđana L. koje su prenijeli neki mediji. Večernji list iz njemačkog tužiteljstva u Düsseldorfu doznao je da je riječ o 57-godišnjaku G. Z. koji ima hrvatsko državljanstvo, a koji je rođen u Đakovici na Kosovu. Napadač se u istrazi izjašnjavao kao kosovski Albanac. Prije je živio u Njemačkoj, u koju se vratio prije mjesec i pol i zatražio politički azil.

Zahtjev je predao u Mindenu kod Dortmunda. Informacije tužiteljstva potvrđuju Večernjakove navode u srijedu kako napadač nije dobro govorio njemački, a ni hrvatski jezik. Time je bila opravdana sumnja očevidaca koji su tvrdili da napadač, sudeći prema govoru, nije Hrvat.

Budući da policija ostaje pri tvrdnji da je napad na hrvatski konzulat bio osobne, a ne političke prirode, i dalje se ispituju razlozi napada Molotovljevim koktelima na hrvatski konzulat. Naknadno doznajemo da je G. Z. od hrvatskog konzulata, jednako kao i od njemačkih ureda, pokušavao dobiti dokumente na koje nije imao pravo, s obzirom na to da nije rođen u Hrvatskoj. Također doznajemo da mu kćer navodno živi u Hrvatskoj te je razlog napada mogao biti i u tome što je i za nju zatražio izdavanje dokumenata koji ne moraju nužno imati veze s hrvatskim konzulatom. Je li njegova prosudba o tome tko mu može izdati dokumente bila pogrešna, naknadno će se saznati.

Komentara 61

OB
-obrisani-
13:38 02.10.2010.

bog te,udario brat na brata,siptar na hrvata...kuda ide ovaj svet,majku mu....

OB
-obrisani-
23:05 30.09.2010.

Pardon, \"Vi ratni zločinci\". Bitna je razlika. Neki Srbin sa Kosova pa se u istrazi izjasnio kao Albanac da dodatno komplicira.

OB
-obrisani-
23:54 30.09.2010.

e moj rođače dok je bilo srba 33% u zagrebu se slušao džoni štulić a odkako ste vi jarani došli u lisinskom nastupa seka aleksić i mile kitić vi bosacohercegovanci niste ni srbi ni hrvati vi ste samo i jednostavno glupi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije