Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radnici hotela

Mole Kosor da spriječi samovolju gradonačelnika N. Vinodolskog

novi
Anton Ficko/PIXSELL
12.06.2011.
u 13:50

Prema njihovim riječima, Butković svojim postupcima izravno ugrožava opstanak njihovih radnih mjesta.

NOVI VINODOLSKI - Od predsjednice Vlade Jadranke Kosor i ministra turizma Damira Bajsa predstavnici 250 radnika Hotela Novi zatražili su da spriječi samovolju gradonačelnika Novog Vinodolskog Olega Butkovića, koji, prema njihovim riječima svojim postupcima izravno ugrožava opstanak njihovih radnih mjesta.

- Riječ je o zloporabi položaja i vlastitim interesima gradonačelnika. Bilo bi mu bolje da ovlasti iskoristi da nam pomogne, a ne za ovo što čini, istaknuo je predstavnik radnika Željko Platernik.

Kroz suze je apel premijerki uputila  i radnica Marija Eterović. Ne dajte da nam Turistička zajednica uzima kruh iz usta, kazala je dodavši kako će mogućim stečajem Hotela Novi d.o.o. na ulici završiti 250 radnika i još 150 sezonaca koje čeka posao u turističkoj sezoni. Isto su nam kazali Slađana Serdarević, Samija Hadžić i Đorđe Graovac, svi potpisnici peticije za spas radnih mjesta na kojoj su potpisi 230 od ukupno 250 radnika. Njome od TZ-a traže hitno povlačenje zahtjeva za otvaranje stečaja, a od gradonačelnika, te gradskih struktura i komunalnih poduzeća prestanak pritiskanja i opstruiranja poslovanja njihovog poduzeća kako bi nesmetano radili svoj posao i zaradili svoje plaće.

S istim zahtjevima 120 radnika u petak je došlo pred gradsku upravu. Gradonačelnik Oleg Butković razgovarao je s njihovim predstavnicima koji ga nisu uspjeli natjerati da promijeni mišljenje. Naprotiv, rekao im je kako su izmanipulirani, te da se ne boje za radna mjesta. A sve je počelo u srijedu na Trgovačkom sudu u Rijeci na kojemu se raspravljalo o zahtjevu TZ-a Novog Vinodolskog čiji je predsjednik Turističkog vijeća O. Butković da se zbog 855.000 kuna duga boravišne pristojbe nad Hotelima Novi d.o.o. otvori stečaj. Budući da su Hoteli Novi taj dug u cijelosti podmirili od TZ-a se očekivalo povlačenje zahtjeva, no do toga nije došlo. Naknadni rok za to istječe u ponedjeljak, a apele da se sve riješi sporazumno, a ne stečajem O. Butkoviću su prošlih dana odaslali i predsjednik TZ-a Kvarnera Zlatko Komadina, te direktor HTZ-a Niko Bulić. Do sada bez rezultata, jer O. Butković ustraje da se TZ-u plati i 300.000 kuna duga turističke članarine.

Mole Kosor da spriječi samovolju gradonačelnika N. Vinodolskog

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
00:24 13.06.2011.

Pa tko još u Novom ne zna da Butković sve to radi, jer želi preuzeti resort tj. postati vlasnik istog ???

GO
gonzaga
10:20 14.06.2011.

NIšta u ovoj državi nije čudno pa ni pozicija O.Butkovića. Sramota šta se kod nas sve dozvoljava! Pa taj bi Oleg i ovcu iskoristio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije