Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mole Kosor da spriječi samovolju gradonačelnika N. Vinodolskog

Prema njihovim riječima, Butković svojim postupcima izravno ugrožava opstanak njihovih radnih mjesta.
12. lipnja 2011. u 13:50 2 komentara 13 prikaza
novi
Foto: Anton Ficko/PIXSELL

NOVI VINODOLSKI - Od predsjednice Vlade Jadranke Kosor i ministra turizma Damira Bajsa predstavnici 250 radnika Hotela Novi zatražili su da spriječi samovolju gradonačelnika Novog Vinodolskog Olega Butkovića, koji, prema njihovim riječima svojim postupcima izravno ugrožava opstanak njihovih radnih mjesta.

- Riječ je o zloporabi položaja i vlastitim interesima gradonačelnika. Bilo bi mu bolje da ovlasti iskoristi da nam pomogne, a ne za ovo što čini, istaknuo je predstavnik radnika Željko Platernik.

Kroz suze je apel premijerki uputila  i radnica Marija Eterović. Ne dajte da nam Turistička zajednica uzima kruh iz usta, kazala je dodavši kako će mogućim stečajem Hotela Novi d.o.o. na ulici završiti 250 radnika i još 150 sezonaca koje čeka posao u turističkoj sezoni. Isto su nam kazali Slađana Serdarević, Samija Hadžić i Đorđe Graovac, svi potpisnici peticije za spas radnih mjesta na kojoj su potpisi 230 od ukupno 250 radnika. Njome od TZ-a traže hitno povlačenje zahtjeva za otvaranje stečaja, a od gradonačelnika, te gradskih struktura i komunalnih poduzeća prestanak pritiskanja i opstruiranja poslovanja njihovog poduzeća kako bi nesmetano radili svoj posao i zaradili svoje plaće.

S istim zahtjevima 120 radnika u petak je došlo pred gradsku upravu. Gradonačelnik Oleg Butković razgovarao je s njihovim predstavnicima koji ga nisu uspjeli natjerati da promijeni mišljenje. Naprotiv, rekao im je kako su izmanipulirani, te da se ne boje za radna mjesta. A sve je počelo u srijedu na Trgovačkom sudu u Rijeci na kojemu se raspravljalo o zahtjevu TZ-a Novog Vinodolskog čiji je predsjednik Turističkog vijeća O. Butković da se zbog 855.000 kuna duga boravišne pristojbe nad Hotelima Novi d.o.o. otvori stečaj. Budući da su Hoteli Novi taj dug u cijelosti podmirili od TZ-a se očekivalo povlačenje zahtjeva, no do toga nije došlo. Naknadni rok za to istječe u ponedjeljak, a apele da se sve riješi sporazumno, a ne stečajem O. Butkoviću su prošlih dana odaslali i predsjednik TZ-a Kvarnera Zlatko Komadina, te direktor HTZ-a Niko Bulić. Do sada bez rezultata, jer O. Butković ustraje da se TZ-u plati i 300.000 kuna duga turističke članarine.

Mole Kosor da spriječi samovolju gradonačelnika N. Vinodolskog

Ivo Žinić
Politički kraj još jednog HDZ-ovca
Žinić gubi kuću koju mu je ‘darovala’ država?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • -obrisani-:

    Pa tko još u Novom ne zna da Butković sve to radi, jer želi preuzeti resort tj. postati vlasnik istog ???

  • gonzaga:

    NIšta u ovoj državi nije čudno pa ni pozicija O.Butkovića. Sramota šta se kod nas sve dozvoljava! Pa taj bi Oleg i ovcu iskoristio!