Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILI SE MAĐARI

MOL grupa o aferi u Ini za Večernji list: 'Kad se istraga završi, bit će i posljedica'

Zagreb: Mediji čekaju dolazak članova Nadzornog odbora na sastanak u zgradu Ine
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
01.09.2022.
u 16:16

Mađarska tvrtka pod vodstvom Zsolta Hernadija koja je preuzela upravljanje Inom ekskluzivno je za Večernji list objasnila koji su idući koraci

O nezapamćenoj aferi u Ini, iz koje je izvučeno oko milijardu kuna kroz preprodaju plina, oglasila se i mađarska strana - MOL grupa. 

Petero osoba sada je pod istragom zbog preprodaje plina po višestruko većim iznosima nego što je kupovan od Ine. Mađarska tvrtka pod vodstvom Zsolta Hernadija koja je preuzela upravljanje Inom ekskluzivno je za Večernji list objasnila koji su idući koraci. 

- MOL Grupa ističe da je INA na dobrom putu. Razdoblje od javnog preuzimanja INA-e 2008. uspješno je, budući da je INA izrasla iz tvrtke tada na rubu stečaja u današnju umirujuću financijsku stabilnost. Ponosni smo na naše rezultate, kao što su konsolidacija Petrokemije, nekadašnje državne petrokemijske kompanije i realizacija najveće industrijske investicije u povijesti Hrvatske izgradnjom postrojenja za obradu teških ostataka (DCU) u Rafineriji nafte Rijeka - kazali su. 

- INA je to postigla u vrijeme kada su se vodile dvije Međunarodne arbitraže između dioničara, a protiv predsjednika i predsjednika Uprave MOL Grupe vodio se kazneni postupak čija je nepristranost više puta dovedena u pitanje na međunarodnoj razini - objasnili su. 

Osudili su djelovanja optuženog Damira Škugora, direktora Sektora za prirodni plin. 

- Potpuno nam je neprihvatljivo ono što je Damir Škugor napravio u poslovima trgovanja plinom u Ini. Kao dioničar Ine, zahvalni smo hrvatskim vlastima što su rano otkrile njegove prekršaje i nedjela. U potpunosti podržavamo prijedlog Nadzornih odbora Ine da se provede temeljita i stroga istraga. Sigurni smo da će INA na temelju nalaza istrage identificirati osobe koje bi mogle odgovarati za ovo kršenje internih procedura i propisa tvrtke. Kad se istraga završi, bit će i posljedica. U isto vrijeme naš cilj ostaje isti, podržati Inu da uspješno nastavi svoje poslovne aktivnosti - poručili su iz MOL Grupe.

Cijeli slučaj komentirao je ranije i premijer Andrej Plenković, govoreći na današnjoj sjednici kako grupa koja je sve organizirala mora odgovorati.

Ovakvih slučajeva je bilo, ima ih, bit će ih, nažalost to postoji svugdje, institucije su to na vrijeme otkrile, novac je sačuvan, 450 milijuna već je uplaćeno u proračun, tamo stoji i neće uteći nikuda. Većina je stabilna

>> VIDEO Gdje će završiti rekordno zaplijenjeni novac? Odvjetnik Nobilo otkriva: Moguća su dva scenarija


 

Komentara 31

AN
anđelko67
16:24 01.09.2022.

tko će provesti istragu, ovi izgubljeni upitnici poput filipovića?

ED
epic_deda
16:26 01.09.2022.

pljačku su otkrile i prijavile banke, a ne ured za spriječavanje sukoba interesa....banke su po direktivi EU-a to morale prijaviti, plenković je opet uhvaćen u velikoj laži

Avatar kolindin_crveni_tepih
kolindin_crveni_tepih
16:27 01.09.2022.

zločinačka organizacija, posebno njezina podružnica u vukovarsko srijemskoj županiji debelo je umočena u ovaj lopovluk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije