Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgled predsjednice

Modna pobjeda 
u kraljevski 
plavom kompletu 
Mode Stolnik

Kolinda
Foto: HINA/POOL/Lana Slivar Dominic/PIXSELL
1/5
16.02.2015.
u 09:00

Bračni par Kitarović nosio je samo hrvatski dizajn i djela naših obrtnika

Izvrsno! To je prava ocjena modnog izgleda buduće hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović prilikom njezine inauguracije na Trgu svetoga Marka u Zagrebu. Lavovski dio njezina izgleda dizajniran je u zagrebačkoj Modnoj kući “Stolnik”, Krešimira i Marije Stolnik, koji su sa svojom dizajnericom Lidijom Skočibušić uspjeli izbjeći sve modne zamke prijašnjeg imidža buduće predsjednice.

Odjevena u ogrtač kraljevski plave boje, buduća je predsjednica ispod njega nosila haljinu s vezenim detaljem na struku. Sjajno je odmjerena dužina ogrtača i haljine, malo ispod koljena, kakvu bi i ubuduće valjalo nositi, to više što se to podudara s protokolarnim regulama. I ogrtač i haljina prate liniju tijela – princes su kroja koji se vrlo blago širi pri dnu, čineći figuru tanjom. Nema tu ni preklapanja koje bi popunjavalo figuru ni revera. Odstojeći ovratnik sjajno je krojen da vrat ne izgleda previše ogoljeno.

Izgled dopunjava nakit tradicijskog izgleda – zlatne viseće naušnice s malim kuglastim privjescima i odgovarajući prsten pravo su remek-djelo zlatarskog umijeća Paška Dodića. Torbica i cipele iste plave boje rad su Anite Zannotti Štulec koja se odvažila na potpeticu višu od protokolarne i pomalo pretjeranu špic-formu. U salonu Renata lijepo su oblikovali punđu naše buduće predsjednice i uskladili je s linijom profila.

Dobro je modno društvo Kolindi Grabar-Kitarović bio njezin suprug Jakov, odjeven u tamno odijelo i ogrtač dizajnera Ivice Klarića. Bijelu košulju dopunjavala je kravata srebrne boje. Cipele su rad salona Bočak. Bravo, tako se podupire hrvatsko obrtništvo i dizajn. Voditeljica tima koji se brinuo o njihovu izgledu poznata je šefica Zlatne igle, godišnje revije zagrebačkih obrtnika, Branka Jengić. Bračni par Stolnik pozvali su iz ureda buduće predsjednice da predloži dizajn njezine inauguracijske odjeće. Osmislili su nekoliko prijedloga i bili zadovoljni izborom predsjedničina tima. Načinili su dva seta iste odjeće od laganoga vunenog krepa, ali u različitim bojama – jedan u kraljevski plavoj, a drugi u boji pijeska. Vjerujemo da ćemo i njega jednom vidjeti. 

>> Pročitajte inauguracijski govor nove hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović! 

>> Sa suzom u očima Kolinda Grabar Kitarović prisegnula za Predsjednicu Republike Hrvatske

Komentara 107

DU
Deleted user
09:25 16.02.2015.

Za svaku pohvalu. Lijepa, elegantna,prirodna, iskrena...

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
09:13 16.02.2015.

Kolinda je izgledala poput dive Jacqueline Kennedy

ZG
zorbas.grk
09:32 16.02.2015.

Lijepo i elegantno .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije