Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Moćnici su upropastili radna mjesta pa neka sada odgovaraju

U dvije tvrtke nestalo je više od milijardu kuna, a od 1000 radnih mjesta ostala je trećina…
15. lipnja 2011. u 12:51 29 komentara 1 prikaza
tolusic
Foto: Dragutin Šantoši/Večernji list

VIROVITICA - Na današnjoj sjednici Skupštine Virovitičko-podravske kulminiralo je nezadovoljstvo lokalnih političara zbog propasti najveće slatinske tvrtke Gaj, kojoj su dugovi narasli na više od 70 milijuna kuna, te propasti najveće hrvatske tvornice keramičkih pločica KIO Keramika u Orahovici u kojoj se dugovi procjenjuju na gotovo milijardu kuna. Vijećnik Mate Vukušić (SDP) zatražio je od župana da odgovori na pitanje što se događa u tim tvrtkama koje su zapošljavale više od tisuću radnika, a danas je u njima tek trećina radnika s neizvjesnom budućnošću.

- KIO Keramika je jedna od najvećih pljački u Hrvatskoj o kojoj se ne piše, a kako se sumnja, dužna je oko milijardu kuna. Kroz nju su prošli razni direktori, saborski zastupnik SDP-a Kotromanović te ugledni gospodarstvenici koji su bili direktori fiktivnih poduzeća ili u upravama. Njime su se koristile najviše poluge vlasti u ovoj državi. I na žalost, netko to zataškava, izjavio je župan Tomislav Tolušić (HDZ) tvrdeći kako županijska policija pošteno obavlja svoj posao. Zahtijeva da se javno otkrije tko je ukrao novac, bez obzira na to iz koje je stranke.

Opširnije u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista.

Indira Levak
dodjela MAC nagrade
Srpski mediji raspisali se o Indiri: 'Pojavila se gotovo gola, sve oči su bile na njoj'
HS kožnu bolest
Hidradenitis suppurativa
Bolesnici koji imaju HS kožnu bolest često pate od depresije i anksioznosti, a najbitnije je bolest prepoznati na vrijeme
  • BCA:

    E, za ovo bi mogli lako iskopati Mesića! On je tamo bio frigan i pečen. Osam godina bavio sam se komercijalom u keramici, pa i naslušao njegovog utjecaja na KIO. Znao sam da će njegovim odlaskom KIO krepati a evo, obistinilo se!

  • chemica:

    Sigurno je samo da lopovi NISU iz SDP-a jer bi već bili javno prozvani u Saboru pa makar samo prošli portu kako bi kupili paket pločica za kupaonicu.

  • marko53:

    Pitajte KUM-a zasto je propala KIO.KUM-sve zna.Pa bio je za dva mandata predsjednik. Zna sve o Podravci a o svom KIO. nista. Tu nesto smrdi u zemlji antifasita.