Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Užas kod Petrinje

Mladoj ženi traka otkinula ruku, u tvornici već bilo incidenata. Vlasnik: 'Šta je imala radit tu di joj se to dogodilo?'

Nova policijska vozila na ulicama Šibenika
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
29.02.2024.
u 10:37

U vezi ovog događaja dostavit ćemo izvješće Državnom inspektoratu. Prošle godine su prijavljena četiri događaja nesreće na radu u navedenoj tvornici, kažu u policiji

Mladoj radnici u pilani u Petrinji prije tri dana stroj za mljevenje zahvatio je ruku i teško je ozlijedilo. U istoj tvornici i ranije su se događale nesreće na radu, njih četiri, dvije osobe su lako, a dvije teško ozlijeđene. Najnoviji slučaj za 24sata potvrdili su u policiji. "U Mošćenica, na petrinjskom području, u tvornici, prilikom rada na traci za mljevenje furnira došlo do nesreće na radu u kojoj je teže ozlijeđena ženska osoba. Ozlijeđenoj osobi liječnička pomoć je pružena u sisačkoj Općoj bolnici. Policija će u svezi ovog događaja dostaviti izvješće Državnom inspektoratu. Nadalje Vas obavještavamo da su policiji prošle godine prijavljena četiri događaja nesreće na radu u navedenoj tvornici u kojima su dvije osobe lakše i dvije osobe teže ozlijeđene. O svim događajima policija je izvijestila Državni inspektorat zbog poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti", naveli su u policiji.

Vlasnik pilane za Slobodnu Dalmaciju također je potvrdio događaj, no dio krivnje je prebacio na radnicu. "Šta je imala radit tu di joj se to dogodilo? Išla je na mjesto gdje nije imala prakse, to je bezopasna traka, ali stavila je ruku unutra, a nije trebala. Nit se trebala tu nalaziti, nit je trebala stavljati ruku. To je isto kao da auto ide nazad, a vi stavite nogu pod kotač", rekao je vlasnik, dodavši da je nesretna žena radila na barkodovima i da nije bilo potrebe da dolazi do trake.

VEZANI ČLANCI:

Inače, slučaj je dospio u javnost nakon što je Mostova vijećnica iz Sisačko-moslavačke županije objavila status u kojem govori kako je mlada žena bez ruke ostala do lakta, ali i da to nije prvi slučaj utoj tvornici, te vlasnika teško optužila za teške uvjete rada. Ispod su se nanizali brojni komentari koji su to potvrđivali. Vlasnik, inače poduzetnik iz BiH optužbe odbacuje, dodavši da se kod njih zna što je red, a u Hrvatskoj "su ljudi naučili pušit na radnom mjestu, hodat, ispijat kave..."

FOTO Most 3. gardijske brigade Kune kod Osijeka

Nova policijska vozila na ulicama Šibenika
1/15
Ključne riječi

Komentara 3

ZI
ziva___istina
14:01 01.03.2024.

U toj tvornici za vrijeme Krajine nije se desio ni jedan incident jer se znalo da bi to vlasnik platio svojom glavom jer su svi bili naoruzani.

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
19:24 29.02.2024.

Stvarno je besramna ova hrvatska radna snaga usudi se čak i disati na radnom mjestu. Kraj ironije. Ako mu ne valja neka proizvodi u BiH.

MO
modovisisajteMaraschino
18:56 29.02.2024.

Klasika, radnik je uvijek kriv a ne gazda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije