Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IŠČEKIVANI SVJEDOK

Mladineo trebao svjedočiti protiv Kalambure, suđenje odgođeno

Vinko Mladineo
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/2
14.01.2014.
u 11:30

Suđenje je odgođeno zato što Werner Trautmann nije došao na raspravu. Navodno je završio u ekstradicijskom pritvoru

Bivši šef Fonda za zaštitu okoliša Vinko Mladineo jutros je stigao u Varaždin, gdje je na Županijskom sudu trebao svjedočiti protiv Sanje Kalambure, prvooptužene u slučaju vezanom za malverzacije s kantama za smeće u Općini Perušić, no suđenje je odgođeno zato što Werner Trautmann (inače četvrtookrivljeni u slučaju) nije došao na raspravu.

Prema saznanjima njegove supruge i petookrivljenice u slučaju Marine Vuković Trautmann, Werner Trautmann nije došao na raspravu jer je na temelju europskog uhidbenog naloga završio u ekstradicijskom pritvoru.

Rasprava je odgođena za petak 17. siječnja, do kada će varaždinski sud provjeriti nalazi li se Trautmann u pritvoru i gdje, te zatražiti njegovu prepratu na raspravu u Varaždin.

Osim već spomenutih, za malverzacije s kantama uz Kalamburu, terete se još i Srđan Černi kao trećeokrivljeni i Božo Milković, kao drugookrivljeni. Milković je pak, kako neslužbeno doznajemo, teško bolestan pa bi se postupak protiv Kalambure i drugih mogao dalje odgađati. Ipak, postupke je nemoguće razdvojiti jer je optužnica sastavljena tako da je svaki optuženi nerazdvojno vezan za druge optužene.

Spomenimo i da na raspravi zakazanoj u petak Vinko Mladineo neće svjedočiti jer su za taj dan pozvani već drugi svjedoci. Inače, Kalambura je prilikom podizanja optužnice kazala kako je ona "puna laži i u režiji Vinka Mladinea" pa će biti zanimljivo čuti što o slučaju ima reći i Mladineo, koji je Kalamburu u vrijeme kada joj je još bio šef, i prijavio.

Na prošloj je raspravi kazala kako se s njim “razišla” zbog toga što nije željela sudjelovati u nezakonitim radnjama vezanima za odlagalište Obrovac. U tom slučaju teškom 46 milijuna kuna Kalambura je danas krunska svjedokinja protiv Mladinea.

Mladineo je danas na sudu kazao kako s obzirom na to da nije svjedočio neće tražiti naknadu putnih troškova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije