Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispitani svi svjedoci

Mladići osumnjičeni za grupno silovanje pušteni iz pritvora

Privođenje osumnjičenih za silovanje u Županijski sud
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
11.11.2019.
u 17:05

Petorica osumnjičenih silovanje i niz drugih kaznenih radnji na štetu tadašnje 15-godišnje djevojčice danas su izašla iz istražnog zatvora

Mlađi punoljetnici osumnjičeni za silovanje i niz drugih kaznenih radnji na štetu tadašnje 15-godišnje djevojčice u jednom mjestu pored Zadra u ponedjeljak su, neslužbeno se doznaje, pušteni na slobodu. Izašli su iz pritvra u kojem su proveli tri tjedna.

Potvrdio nam je to naš izvor iz istrage nakon informacije da su saslušani svi svjedoci kao i još dvojica maloljetnika osumnjičenih za ista kaznena djela, a koji nisu bili pritvoreni.

– Dobili smo obavijest da će u ponedjeljak osumnjičeni biti pušteni – izjavio je naš izvor.

Djevojka je ispitana, kako se doznaje, prije dva tjedna video linkom na zadarskom sudu, a ukupno je od strane DORH-a i policije predloženo bilo 15-ak svjedoka.

Upravo zbog ispitivanja svjedoka zadarski sud je petorici puštenih mladića ipak odredio pritvor nakon što ih je sudac Ivan Marković nakon prijave pustio da se brane sa slobode, a što je rezultiralo snažnim protestima javnosti i prosvjedima te naposlijetku i njihovim pritvaranjem.

Doznajemo i da sud nije ispitao 15 predloženih svjedoka nego one za koje je smatrao, kako nam je neslužbeno rečeno, da su bitni za postupak.

VIDEO Privođenje osumnjičenih za silovanje u Županijski sud

 

Komentara 16

GL
glavaticro
17:29 11.11.2019.

I onda kad bude sacekusa kao neki dan u Omišu,bit ce kako to,kako to?

DV
dvorskaluda
19:37 11.11.2019.

Pa to su samo djeca, podobnih tateka i mameka. Mladost-ludost. Možda sinkopa. možda mjere HTZ-a. Kako bilo, djevojčica je sigurno sama kriva . Što nije u HTZ-u

BE
Bel
19:30 11.11.2019.

Mene kao majku, silno zanima kamo su to pusteni? Kucama? Koja je to majka, koji su to roditelji koji ce uzeti takav olos natrag pod krov? Placaju im poznate zagrebacke odvjetnike. Znate sto? Klinci su manje krivi nego njihovi roditelji.. Ja bi svog sina doslovce polomila da napravi tako nesto, ne bi mi sud trebao. A ovi? Dovukli hrpu odvjetnika i preuzeli olos iz zatvora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije