Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PU virovitičko-podravska presjekla lanac preprodavača lažnog novca

Mladići i umirovljenik "utapali" novčanice od 500 kuna

07.11.2008.
u 12:46

VIROVITICA - U samo dva dana djelatnici kriminalističke policije PU virovitičko-podravske presjekli su lanac preprodavača lažnih novčanica u apoenima od po 500 kuna, koje su se u srijedu prvi put pojavile u kafićima i trgovinama u Virovitici.

- Prvu prijavu podnio nam je jedan od oštećenih ugostitelja koji je na vrijeme prepoznao da je novčanica od 500 kuna krivotvorena jer je tiskana u relativno kvalitetnoj boji, ali na lošem papiru, potvrdili su nam u virovitičkoj policiji. Utvrđeno je da su krivotvorene novčanice, u nekoliko lokala, u optjecaj stavljali M.M. (25) i i D.B. (20) s virovitičkog područja koji su priznali da su novčanice od po 500 kuna, po nižim cijenama od stvarnih, kupili od nepoznate muške osobe.

U interesu istrage i daljnje potrage za otkrivanjem "štamparije" novca policija ne želi reći više podataka, ali je potvrđeno da je virovitički dvojac nekoliko novčanica dao umirovljeniku J.M. (54) koji je također novčanice od 500 kuna puštao u optjecaj na način da je njima kupovao trgovačke proizvode manje vrijednosti, a ostatak novca vraćao mladim preprodavačima lažnih novčanica.

Policija upozorava građane na mogućnost da su iz iste, za sada neotkrivene "štamparije" u promet puštene i novčanice u apoenima od po 200 kuna koje, kako upozorava policija, također nemaju reljefne elemente ni srebrne niti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije