Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTPISALI GA NAKON DOBITKA

Mladić na društvenim mrežama otkrio: Osvojio sam milijune na lutriji, ali obitelji neću dati ništa

Pixabay/Ilustracija
12.01.2022.
u 18:33

Kada je svojoj obitelji prvi put rekao tu vijest, mislio je da će biti uzbuđeni i sretni zbog njega i njegove supruge. No, nije baš dobio reakcije koje je očekivao

Mladić koji je osvojio dobitak na lutriji otkrio je anonimno na Redditu kako ga je obitelj 'otpisala' nakon što im je rekao da osvojeni novac neće podijeliti s njima već će milijune uložiti kako bi si osigurao budućnost.

Anonimni 24-godišnjak ispričao je kako on i njegova supruga svaki mjesec kupuju srećku, a jednom im se posrećilo.

"Osvojili smo veliki dobitak. Nakon što su od osvojenog iznosa oduzete propisane naknade i porezi, preostalo nam je oko 5,6 milijuna dolara", otkrio je mladić, prenosi Mirror.

Nakon otplate dugova za studentski kredit, hipoteku i kredita za automobil, preostalo im je oko 5 milijuna dolara.

"U slučaju da ne znate, 70 posto dobitnika lutrije propadne nakon nekoliko godina", dodao je mladić koji je znao da on neće biti među njima, jer je radio u financijskom sektoru. Odlučio je ulaganjima osigurati da se nikada ne mora vratiti na posao.

Investirali smo tri milijuna u kombinaciju investicijskih fondova, REIT-ova i fondova povlaštenih dionica koji su nosili iznimno nizak rizik, a solidan povrat. S dva milijuna dolara kupili smo stambeni kompleks koji će nam dati visok povrat uz nizak rizik", ispričao je sretni dobitnik.

Kada je svojoj obitelji prvi put rekao tu vijest, mislio je da će biti uzbuđeni i sretni zbog njega i njegove supruge. No, nije baš dobio reakcije koje je očekivao.

"Počeli su pričati o velikom obiteljskom putovanju, pokrivanju svih njihovih dugova i još mnogo toga", kazao je.

Kada im je rekao da im neće dati svoj novac, toliko su se razljutili da su mu poručili da nije dobrodošao više u njihovu obitelj te da im se više nikad ne obrati.

Svoju objavu zaključio je pitanjem radi li ispravno.

"Više nisi dobrodošao u obitelj jer im nisi dao svoj novac? Zaista mučno", napisao je jedan korisnik.

"Bio bih sretan da jedan od članova moje obitelji može uživati ​​u životu izvan utrke štakora. Većina nas samo radi dok ne umremo", dodao je drugi.

 

Ključne riječi

Komentara 3

TA
Tajg
20:43 12.01.2022.

Punoljetan je , odlučuje sam i nadam se točno! Ako obitelj nije bolosna, znači može raditi,gdje je tu problem? Inače vječna pomoć je najgora, nema zahvale uostalom to je takoreći savim očekivano, znam iz svoga iskustva!

OC
OCB
19:43 12.01.2022.

Ja vjerovatno bih, nabližim članovima obitelji pokrio sva dugovanja i... zatvorio slavinu. Tako bih im omogućio zdrav novi početak. Tko ponovno zaglibi, bolje ni ne zaslužuje.

PI
Post_it
19:11 12.01.2022.

Nisi ti njih otpisao, otpisali su se sami. A u obitelj si uložio, u sebe, ženu i budućnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije