Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'obvezan čašću'

Mladić Amande Knox: Nevini smo, ali smo se sumnjivo ponašali

raffaele sollecito
Foto: Milestone Media/PIXSELL
1/3
12.09.2012.
u 08:26

Raffaele Sollecito u svojoj novoj knjizi opisuje okolnosti ubojstva i kako su se Amanda i on upoznali

Raffaele Sollecito, koji je sa svojom djevojkom Amandom Knox u Italiji bio optužen za ubojstvo Amandine cimerice, u svojoj novoj knjizi i dalje tvrdi da je par nevin, no priznaje da je njihovo bizarno ponašanje nakon ubojstva policiji dalo razloga za sumnju, piše AP. Sollecitova knjiga "Obvezan čašću" trebala bi izaći 18. rujna.

Par je zatvoren u studenom 2007. godine nakon što je Britanka Meredith Kercher pronađena ubijena u Amandinu stanu u Perugii. Prema prvoj presudi Amanda i Sollecito bili su osuđeni na 26, odnosno 25 godina zatvora jer su 21-godišnjakinju izboli nakon što je odbila imati spolni odnos s njima. Žalbeni sud prošle je jeseni odbacio osudu te ih oslobodio zbog nedostataka dokaza. Rudy Guede, tamnoputi sitni kriminalac koji je osuđen u odvojenom procesu, i dalje je u zatvoru gdje odslužuje 16-godišnju kaznu.

>> Obitelj ubijene djevojke: Šokirani smo, ludost je osloboditi Amandu

Sollecito opisuje kako je Amandu sreo na koncertu klasične glazbe na Sveučilištu za strance u listopadu 2007. godine. Pitao ju je broj telefona, na što ga je ona pozvala da dođe do lokala u kojemu je radila. Na kraju njezine smjene otišli su u šetnju, držali se za ruke i poljubili, a Amanda je na Sollecitov poziv provela noć u njegovu stanu. Uskoro su postali nerazdvojni.

Sollecito u knjizi tvrdi da je prikaz Amande i njega u tabloidima nakon zločina bio takav da sami sebe nisu mogli prepoznati. Javnost je bila gnjevna vidjevši kako Amanda kupuje donje rublje nakon krvavog zločina. Tijekom policijskog očevida na mjestu zločina brojne ih kamere nisu spriječile u razmjeni nježnosti, a Sollecito opisuje i kako mu je bilo neugodno kada mu je Amanda tijekom ispitivanja u policijskoj postaji sjela u krilo i obgrlila ga.

No, nije cijela knjiga rezervirana za samokritiku. Sollecito napada policiju tvrdeći kako su se istražitelji prečesto vodili nategnutim teorijama zavjere umjesto da prihvate jednostavnije objašnjenje ubojstva, poput onoga o provali koju je počinio Guede, a koja je pošla po krivu i dovela do ubojstva.

Kako je cijeli slučaj dobio ogromnu pozornost javnosti, ne čudi da je i Amanda potpisala ugovor za knjigu, i to u vrijednosti od 4 milijuna dolara s izdavačkom kućom HarperCollins. Knjiga bi trebala izaći na proljeće iduće godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije