Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obitelj traži istinu

Obitelj ubijene djevojke: Šokirani smo, ludost je osloboditi Amandu

'British student Meredith Kercher\'s family members, (from L-R) mother Arline, brother Lyle and sister Stephanie, attend a news conference in Perugia October 4, 2011. The family of murdered student Me
Foto: 'STRINGER/ITALY'
1/5
04.10.2011.
u 15:30

Amerikanka Amanda Knox napustila je Italiju samo 12 sati nakon što je oslobođena optužbe da je ubila cimericu.

Amerikanka Amanda Knox (24) u utorak prijepodne bila je u zrakoplovu za SAD te je napustila Italiju, niti 12 sati nakon što ju je sud u Perugii oslobodio optužbe da je prije četiri godine ubila svoju cimericu Britanku Meredith Kercher (21). Pod budnim okom policije i novinara Knox se u Rimu ukrcala na zrakoplov za Seattle. Dan nakon kopernikanskog obrata i oslobađajuće presude, u Americi vlada oduševljenje, a u Velikoj Britaniji šok i nevjerica.

– Ne možemo razumjeti kako se prva presuda mogla potpuno promijeniti. Samo želimo da istina jednom zauvijek izađe na vidjelo – kazala je žrtvina majka Arline Kercher. Otac ubijene djevojke John Kercher kazao je da je presuda ludost.

– Potpuno je ignorirana gomila dokaza. To je komično. Kako su mogli ignorirati dokaze? Očekivao sam da će im sud potvrditi krivnju i smanjiti kaznu. No, ovakav je rasplet ludost. Svi smo šokirani – kazao je Kercher.

S druge pak strane, oduševljenje u obitelji Amande Knox, "anđela s ledenim pogledom", kako su je prozvali mediji.

– Napokon je završila noćna mora. Amanda je četiri godine patila u zatvoru zbog nečega što nije učinila – kazala je sestra Deanna Knox. Talijanskom pravosuđu zahvalilo je i američko ministarstvo vanjskih poslova.

Ključne riječi

Komentara 8

MI
mimi1
16:48 04.10.2011.

Znam da sud ne može donositi presude na osnovu predosjećaja i ne mogu prežaliti što nije bilo dovoljno materijalnih dokaza da ovo čudovište drže iza rešetaka! Jednostavno, kad je pogledam vidim da je kriva.

HE
HermionaGranger
17:42 04.10.2011.

************************************************** ----------------------------------------- ti tvoji \"crveni\" su voljeli obican mali divni narod isto kao i imperijalisti :) a sad, ontopic, podrzavam obitelj Kercher. Pratila sam ovaj slucaj od pocetka, i mislim da je kriva. To sto su ona i njen deckocko Rafaelle pusteni, ne znaci da NISU krivi...nadam se da ce se istina rasvijetliti zbog obitelji Kercher i Meredith.

MA
matija39
16:39 04.10.2011.

to je amercka pravda ! - ubiju nedavno neduznog crnca sto je kao ubio policajca bijelca a ovde u italiji izvrsili su pritisak na sudsstvo da puste ubicu ledenog pogleda ! oj imperijalisticki gade ! Volim sve sto je crvenono ; radnike seljake i obican mali divni svijet !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije