Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga tapkala u mraku

Mladić (17) ušetao u policijsku postaju: Ja sam ubojica kojeg tražite, imao sam želju ubijati...

Njema?ka policija provodi pretrese povezane s napada?em u Be?u
Friso Gentsch/DPA
14.12.2023.
u 10:50

Policajce u jednoj policijskoj postaji u Beču nedavno je iznenadio 17-godišnji mladić koji je ušetao u policijsku postaju i priznao ubojstvo beskućnika.

Ubojstva dvojice beskućnika, koje je mladić (17) priznao dogodila su se na ljeto, a izazvala su veliku pozornost u Austriji, ali i Njemačkoj. Jedna je beskućnica teško ozlijeđena. Tinejdžer je ušetao u policijsku postaju u Beču i priznao sva tri djela, a navodno je zbog konzumiranja raznih droga bio psihički neuračunljiv, piše Fenix magazin.

Mladić je istražiteljima rekao kako nije imao poseban motiv za ubojstva već je ''jednostavno osjećao želju za ubijanjem''. Dodao je kako mu savjest jednostavno to više ne može podnijeti zbog čega je došao sve priznati i predati se

Policija je 12. srpnja ove godine pronašla 56-godišnjeg beskućnika koji je izboden nožem na spavanju na klupi u parku na Donau-Treppelwegu u blizini Handelskaia. Samo deset dana kasnije dogodio se još jedan napad nožem na beskućnicu u Venice Au Parku. Zahvaljujući brzoj reakciji prolaznika i hitne pomoći, 51-godišnjakinja je preživjela napad. Treći se napad dogodio 9. kolovoza na području Hernalser Gürtel. Beskućnik (55) je izboden nožem također dok je spavao.

VEZANI ČLANCI 

Policija nije imala puno tragova, samo snimke nadzornih kamera, koje su objavili ne bi li dobili informacije od javnosti. No istraga nije dala rezultate. Pet mjeseci kasnije mladić je sam došao priznati ubojstva. "Ja sam ubojica beskućnika kojeg tražite", rekao im je.

Odvjetnik 17-godišnjaka kaže da je mladić bio psihički neuračunljiv nakon što je uzeo ecstasy, kokain i ketamin. Ranije je jednom teško ozlijedio majku, za što je bio i uhićen. Postoje dokazi koji potvrđuju njegovo priznanje, kaže policija. "Pronašli smo oružje za koje se sumnja da su njima počinjena ubojstva. Bilo je skriveno u kauču", priopćila je policija.

Budući da je mladić imao samo 16 godina kada su se zločini dogodili, prijeti mu maksimalna kazna od 15 godina zatvora, a utvrdi li se neuračunljivost, bit će upućen na liječenje.

VIDEO Uhićenja u Maksimiru

Komentara 1

PO
poluprovokator
14:04 14.12.2023.

Ima dosta mladih odraslih na igrama kojima roditelji nisu usadili odgoj ni empatiju. Takve neformirane ličnosti su posebno opasne po druge, sebe i obitelj kada zastrane sa psihoaktivnim supstancama a društvo sa njima ima samo probleme i trošak jer su doživotno poslovno neiskoristivi. Amaterski sport počiva na financijama i entuzijazmu roditelja umjesto da bude sustavna državna briga odvraćanja mladih od ceste i usađivanja sportskog/timskog duha, discipline i radnih navika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije