Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mladen Markač se distancirao od prosvjeda na Trgu

Generalov odvjetnik Goran Mikuličić tvrdi da je Markač zahvalan samo Crkvi. Sačić kaže da optužene generale nisu ni pitali za mišljenje.
01. travnja 2011. u 23:00 14 komentara 3 prikaza
\'29.12.2007., Zagreb - Kozjak, Tucanova 3, privodjenje umirovljenog generala Mladena Markaca. Photo: Goran Jakus/24sata\'
Foto: Goran Jakus/Pixsell

General Mladen Markač distancirao se od najavljenih prosvjeda potpore hrvatskim generalima koji očekuju presudu u Haagu.

– On ne zna kakvi su motivi organizacije prosvjeda, što se time želi postići. Nije u tome sudjelovao – rekao je Goran Mikuličić, odvjetnik generala Markača, za kojeg kaže da je zahvalan samo Crkvi.

– Percepcija je moga klijenta da se o njemu, dok je u Haagu, konstantno brinula i brine samo Crkva – objasnio je branitelj generala Markača Goran Mikuličić.

Svećenici misije u Rotterdamu, naime, redovito posjećuju haaške optuženike.

– Optužene generale nećemo dovoditi u poziciju koja im može štetiti, međutim neke stvari nadilaze njihovo mišljenje. Mi ćemo na prosvjedu, koji će se održati 16. travnja na Trgu bana Jelačića, izraziti svoje nezadovoljstvo sveukupnim odnosom prema hrvatskim braniteljima u posljednjih 11 godina, pa i onima koji su u Haagu. Što se tiče ograde generala od prosvjeda, to je razumljivo, mi njih nismo ni pitali za mišljenje. Prosvjed je političko sredstvo pa ih razumijemo kad se ograđuju, to im može procesno štetiti – izjavio je predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • omer:

  Pametan čovjek vidi da mu to može samo štetiti, a drugi profiteri bi na njegov račun htjeli na lak način se promovirati, jadno i žalosno!

 • bjuri47:

  Sacicu srami se..odhebi u skokovima ...smrade prokleti..pokusavas na zrtvi nasih generala prikupljati bodove za sebe...

 • Avatar vh1
  vh1:

  Jev***e se Sačiću za Makača i Gotovinu. Taj, bivši HDZ-ovac bi preko generala uletio u politiku i maznuo štogod love.