Naslovnica Vijesti Crna kronika

Mlada osječka direktorica utajila stotine tisuća kuna PDV-a

Krivotvorila je i podatke o porijeklu robe i prijevozničku dokumentaciju, izvijestila je PU osječko-baranjska.
25. svibnja 2018. u 08:56 4 komentara 1704 prikaza
novac
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Kaznenu prijavu zaradila je 27-godišnja državljanka Srbije, koju se sumnjiči za kaznena djela krivotvorenje službene ili poslovne isprave i utaja poreza ili carine.

Ljubinka Petrović ISKORIŠTAVALI PSIHIČKI BOLESNE OSOBE Došla s liječenja, nagovorili je da osnuje tvrtku pa preko nje izvukli 3,3 milijuna kuna

- Kao direktorica osječkog trgovačkog društva 27-godišnjakinja nije proknjižila izlazne račune za kolovoz i rujan 2015., u ukupnom iznosu većem od dva milijuna kuna. Krivotvorila je i podatke o porijeklu robe i prijevozničku dokumentaciju te je oštetila državni proračun Republike Hrvatske za porez na dodanu vrijednost u iznosu od nekoliko stotina tisuća kuna - izvijestila je PU osječko-baranjska.  

nevenka bečić Bivša političarka Kerumova sestra Nevenka Bečić optužena zbog utaje poreza policija KAZNENO PRIJAVLJEN Ilegalno skladištio 86.000 litara naftnih derivata novac 'ZLOČINAČKO UDRUŽENJE' Uskok proširio prošlogodišnju istragu za porezne prijevare
Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

  • Direkt:

    Banke treba pljačkati svakako.

  • jurajuric118:

    ma to je u pitanju neka fikus firma kroz koju su se vodile razne kompenzacije i cesije da bi se cical PDV. ta diretorica je samo na papiru bila direktorica. iza nje je bil neki "mozak operacije". takvih firmi ima ... prikaži još! u Hrvatskoj na tisuče. nije mi jasno kaj dela porezna uprava da to ne vidi na vrijeme da se nekaj sumnjivo događa. to je doslovno najstarija porezna prijevara u knjizi koja postoji. ja bi prvo zaprl iza rešetki poreznog referenta koji je bil zadužen za tu firmu zbog nesposobnosti. po meni bi u zakon trebalo uvesti da se prvi povrat preplačenog predporeza može tražiti tek nakon tri godine pozitivnog poslovanja doo-a. jdoo uopče nebi mogel tražiti.