Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO POGLAVLJE

Mlada obitelj kupila kuću na Siciliji za jedan euro, objasnili su kako

Foto: YouTube Screenhshot
23.08.2023.
u 10:09

Otkrili su da su gotovo 1000 godina staru kuću u talijanskom selu kupili jer posjeduju nasad maslina nedaleko od nje koji žele obrađivati

Brojne zapadne zemlje već godinama muku muče s padom broja stanovnika. Ljudi djecu, ako ih imaju, dobivaju sve kasnije, a rijetke obitelji imaju više od dvoje ili troje djece. Osim toga, problem je i centralizacija koja ubrzava odumiranje brojnih mjesta. Kako bi se tome doskočilo, vlade propisuju natječaje u kojima za vrlo malo novaca ili uz velike subvencije omogućuju mladim parovima da osiguraju nekretnine za svoje obitelji.

Talijanska je vlast tako odlučila mladim ljudima omogućiti kupnju kuća u određenim pokrajinama za samo jedan euro. Naravno da postoje neki uvjeti, a njih su istražili Sara i Luca koji su odlučili s kćeri Luce živjeli na Siciliji. Svoje iskustvo detaljno su opisali u videu koji su objavili na YouTubeu.

Stara kuća koju su kupili nalazi se na brdašcu okružena sličnim, kamenim kućama, a u videu brzo postaje jasno da je pred mladom obitelji puno posla prije nego njihov dom bude useljiv. Upravo to je 'kvaka' - kuće su iznimno jeftine, no kupci se moraju obvezati da će ih obnoviti i učiniti sigurnima. Sara i Luca objašnjavaju kako su se u kuću zaljubili kada su vidjeli prostoriju koja bi trebala biti dnevni boravak, s originalnim keramičkim pločicama, visokim kupolastim stropom i balkonom s predivnim pogledom na more.

POVEZANI ČLANCI:

Otkrili su da su gotovo 1000 godina staru kuću u talijanskom selu kupili jer posjeduju nasad maslina nedaleko od nje koji žele obrađivati, a ispalo je jeftinije kupiti i obnoviti takvu kuću nego izgraditi novu ili iznajmljivati. Ipak, ne radi se o konačnoj cifri od jednog eura koju ste vjerojatno čuli za vrijeme marketinške kampanje koja je pozivala ne samo Talijane već sve koji su zainteresirani da za nevjerojatno nisku cijenu kupe kuću.

Kada se odlučite za ovu opciju, imate ograničeno vrijeme da obnovite kuću koju ste kupili, postoji proces koji potencijalni kupci moraju proći da se utvrdi da su dobri kandidati, a određena mjesta zahtijevaju i da se obvežete da ćete živjeti u mjestu određen broj godina, dobiti državljanstvo, a znaju čak i zabraniti prodaju kuće na nekoliko godina ili desetljeća. Obnovu, naravno, plaćate sami, a radi se o iznosu od nekoliko desetaka tisuća eura. Sara i Luca ističu kako je ovo, barem u njihovom slučaju, i dalje bila najisplativija opcija.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar 365dias
365dias
11:04 23.08.2023.

a kuća je - GDJE???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije