Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kobni Skok

Mlada Britanka pala s broda u Dubrovniku. Sada opet uči hodati

Dubrovnik
Grgo Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
02.09.2019.
u 09:55

Osjetila sam jake bolove u leđima, vrištala sam. Pokušala sam plivati ​​natrag do broda, ali jednostavno nisam mogla. Nos mi je krvario, ispričala je

Nicole Chadwick (20) zapamtit će ljetovanje u Hrvatskoj. Ona i njezin dečko prošlog mjeseca otputovali su u Dubrovnik na četiri dana. Kako su željeli vidjeti obližnje otoke, krenuli su na izlet brodom. U jednom trenutku kada su stali da bi razgledali, svi turisti skakali su s broda na obalu, a isto je napravio i njezin dečko. No, kada je Nicole htjela skočiti, dogodila se nesreća. Pala je na leđa i ozlijedila kralježnicu. Sada ova Britanka ponovno uči hodati.

"Osjetila sam jake bolove u leđima, vrištala sam. Pokušala sam plivati ​​natrag do broda, ali jednostavno nisam mogla. Nos mi je krvario", ispričala je piše Metro.

Njezin mladić i vodič na brodu izvukli su je i prebacili u luku gdje ju je hitna pomoć odvezla u bolnicu. Nicole je u Hrvatskoj hitno trebala obaviti operaciju. "Bilo je strašno, jednostavno nisam bila sigurna što se događa. Liječnici su me odvezli u ambulantu do Splita", rekla je. Kazali su joj da će nakon operacije moći kući u Veliku Britaniju.

Njeno putno osiguranje, koje je iznosilo oko 10 milijuna funti, nije pokrilo liječenje i put kući. Njezina majka Suzanne, koja je odmah nakon nesreće stigla u Hrvatsku, kazala je da samo želi upozoriti mlade ljude da kada idu na odmor da paze što rade.

"Znam da idu na odmor kako bi se zabavili, ali želimo da shvate da njihovo osiguranje ne pokriva sve liječenje", kazala je.

Nicole se sada oporavlja u bolnici Wythenshawe u Manchesteru. Potrebna joj je još jedna operacija i fizikalna terapija kako bi joj pomogla da ponovno nauči hodati. Otvorena je i stranica za prikupljanje sredstava nakon njezine nesreće. Prikupljeno je više od 15.000 funti, što će ići na račun za liječenje u Hrvatskoj i prijevoz kući", kazala je.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
10:58 02.09.2019.

ajde, dobro je i hvala Bogu da će opet moći hodati, makar i uz ponovno učenje, da neće ostati trajno nepokretna. Sreća u nesreći.

Avatar rubinet
rubinet
12:25 02.09.2019.

Ovaj slučaj mi je nepoznat pa ga ne bih komentirao,ali općenito mogu napisati: U Dubrovniku turistička Inozemna mladež poprilično je razuzdana. Hodaju polugoli, supijani, lagano drogirani,bezobrazni... Uriniraju po ulici, noću spolno opće iza kantuna,povraćaju,kradu robu sa sušila. ...To ne vrijedie vrijedi za sve,ali dobar dio je takav. Doma bi sigurno bili uhićeni,ali kod nas im policija i komunalno redarstvo gledaju kroz prste . .Pitam se zašto? Ako ne poštujemo sebe,nitko nas neće poštovati.

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
12:08 02.09.2019.

Ta osiguranja su pravi neprijatelji ljudi. Ništa ne pokrivaju! I onda se ljudi moraju snalaziti kao sa ovim "go fund me"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije