Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mještani traže hitnu reakciju: Župnik negira koronu, vješa ustaške zastave i potiče nasilje

Na kraju je počeo s oltara javno prozivati one vjernike koji se tih mjera pridržavaju, protivno napucima svojih nadređenih, Zadarske nadbiskupije i Hrvatske biskupske konferencije. Mještani, ali i Općina, prijavili su ga Nadbiskupiji.
26. kolovoza 2020. u 08:57 96 komentara 34584 prikaza
Don Tomislav Vlahović
Foto: Zadarska nadbiskupija
Pogledajte galeriju 1/3

Don Tomislav Vlahović prije dvije je godine dobio prijavu jer se predstavljao kao policajac Šibensko-kninske policijske uprave i zaustavljao automobile u prometu, prijetio batinama i privođenjem ako se ne budu ponašali u skladu s njegovim naredbama te mahao policijskom palicom.

policijska palica Optužuju svećenika: 'Don Vlahović nas je zaustavio pretvarajući se da je policajac i prijetio da će nas prebiti'

Naime, čim je došao u Sali prije godinu i pol dana, podigao je ljudima najam crkvenih kuća na tako velike cifre da su se podstanari zgražali. Istu stvar je napravio i Turističkoj zajednici kojoj je 25. travnja ove godine ultimativno otkazao najam pred turističku sezonu. 

Djecu koja su za vrijeme školskih praznika samo jednom izostala s mise, nije dopustio da prime Prvu pričest. Majke su se bunile, pisale Nadbiskupiji i Kaptolu, ali nisu im ni odgovorili. 

Navodno je pobacao sve stare crkvene knjige i pečate. Ne želi krstiti djecu roditelja koji nisu vjenčani u crkvi. Sazidao je ogradu visoku dva metra na ulazu u župni dvor da se ne vidi kad tamo roštilja sa svojim Slavoncima, koje uporno dovodi. Ove zime nakon što je čovjek umro, nisu ga cijeli dan mogli dobiti na telefon da dogovore sahranu. 

Svećenik ŽIVOT U ISKUŠENJU Ispovijest svećenika koji je bio u komuni: Nama treba stručna pomoć, svaki dan je novi izazov

Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti izvjesio je ustašku zastavu! Svećenik nam je čudo, pravi psihopat - rekli su mještani Sali na Dugom otoku za portal 24sata.

Nakon toga premješten je za župnika Sali, Luke i Žmana na Dugom otoku. U Luci su mještani također ljuti na njega, a većina ih više i ne odlazi na mise. 

- I tamo je doveo grupu svojih Slavonaca u župnu kuću, njih 40-ak i to u doba mjera protiv korone. Mladići su od starije domaćice tražili crkvene ključeve. Nije im htjela dati, a don Tomislav ju je napao kao da će je udariti. Nakon toga mještani Luke više ne dolaze na mise, dođe ih tek nekolicina - kažu Dugootočani. 

Naime, svećenik ne samo da se nije pridržavao mjera, služio je svete mise i kad drugi nisu, dijelio hostije u usta umjesto da ih stavlja u ruke, tražio od vjernika da se rukuju u znak mira, nije osigurao prozračan prostor za ispovijed niti uklonio blagoslovljenu vodu za opću upotrebu, nego je s oltara propovijedao da se radi u slučaju pandemije radi o zavjeri i prijevari - navode mještani.

RUDEŠ Svećenik naljutio župljane jer otvoreno podupire Škoru, on tvrdi: 'To je moj privatni profil'

Na kraju je počeo s oltara javno prozivati one vjernike koji se tih mjera pridržavaju, protivno napucima svojih nadređenih, Zadarske nadbiskupije i Hrvatske biskupske konferencije. Mještani, ali i Općina, prijavili su ga Nadbiskupiji. 

- Mi smo napisali pismo Nadbiskupiji na tu temu i tražili smo da apeliraju na svećenikovu savjest  da poštuje pravila i preporuke Zavoda za javno zdravstvo vezano uz pandemiju virusa korone. Vidjet ćemo hoće li imati učinka - rekao nam je načelnik Općine Sali Zoran Morović.

Otkriva astrologinja
Nikada nisu zadovoljni: Ovi horoskopski znakovi prigovaraju i za najmanje sitnice
Sara Lončarić
DIZAJNERSKO IZDANJE UNIFORME
Neudobna poslovna odjeća stvar je prošlosti - 'feel good' je poslodavcima nova praksa
 • Avatar Cro_co_deal
  Cro_co_deal:

  Čisto sumnjam da ta zastava na sebi ima U. Što je vama "ustaška" zastava, jasno je kad takvom proglasite i onu s prvim bijelim poljem. A što se ostalog tiče, "neka institucija Crkve obavlja svoj posao".

 • stefj:

  He, he stavio zastavu HOS-a, odmah U*staša... Pisma šalje jedna obitelj iz CK SKJ pa je onda stvarno upitno što je od toga istina...

 • Domumom:

  Po ovom uratku i crjva Sv. Marka u Zagrebu je ustaška zbog prvog bjelog polja na grbu. Nemojte više da plasirate laži.