Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKTUALNO Veleposlanika Degerta u Paragu dočekale tone smeća

Mještani se žale na odvoz otpada i oborinske vode

12.12.2008.
u 17:56

Hvala Hrvatskoj i Europi što nam pomažu, ali nama ne treba samo novac za obrazovanje djece, struju, vodu, asfalt i hranu nego i za plaćanje režija.

Smeće i EU zvjezdice
Vidite ovo smeće? Kamo ćemo s njim? To je sramota za naše naselje da goste na ulazu dočekaju hrpe smeća – ljutio se danas Vid Oršoš, predstavnik romskog naselja Parag, na dočeku veleposlanika delegacije Europske komisije Vincenta Degerta, koji je boravio u posjetu Međimurju. Na ulazu u Parag, desetak metara iza velike plave table sa zvjezdicama Europske unije, postavljene kako bi se označili radove na infrastrukturi koji se financiraju i iz EU fondova, odložene su tone smeća koje čekaju da ih netko odveze. Čakom je 1. listopada obustavio dovoz jer ga mještani ne plaćaju. Mjesečna je naknada 48 kuna, što je, kažu mještani, previše. Stotinjak metara dalje još je veća hrpa otpada.

– To nije smeće, to je novac – ispravio nas je mještanin, koji je u dvorište dovukao tone željeznog otpada koje planira prodati Univerzalu u Varaždinu.

– Cijena je trenutačno 60 lipa kilogram pa čekam da poraste. Imam vremena, šteta mi je sad sve to što sam mjesecima skupljao dati za bagatelu jer moram pokriti troškove goriva i radnika koji su mi pomagali – objašnjava.

Nije bilo dobrovoljaca
Kako doznajemo, Međimurska županija ponudila je mještanima odvoz otpada kamionom kako veleposlanika Degerta ne bi na ulazu u Parag dočekalo smeće, no od svega toga nije bilo ništa. Nisu uspjeli pronaći dobrovoljce koji bi smeće utovarili na kamion. Mještani su se danas žalili i na oborinske vode.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije