Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI TRIJUMF

Mitt Romney pomeo konkurenciju i u Illinoisu

mitt romney
AFP/PIXSELL
21.03.2012.
u 09:31

Sa 47% osvojenih glasova još jednom je glavnog oponenta Ricka Santoruma ostavio iza leđa, no ovoga puta ne tako premoćno kao u Portoriku

Mitt Romney pobijedio je i na izborima za republikanskog predsjedničkog kandidata u Illinoisu. Sa 47% osvojenih glasova još jednom je glavnog oponenta Ricka Santoruma ostavio iza leđa, no ovoga puta ne tako premoćno kao u Portoriku, prenio je BBC. Dok je Romney nekoliko dana ranije skupio 83%, a Santorum samo 8% glasova, u Illinoisu je razlika daleko manja jer je ''samo'' 12% više birača odlučilo prednost dati Romneyju.

Trećeplasirani Ron Paul dobio je povjerenje 9% birača dok građani Illinoisa Newta Gingricha najmanje vide u ulozi budućeg republikanskog predsjednika pa je kao četvrtoplasirani prikupio samo 8% glasova.

Ovo je još jedna u nizu od izuzetno važnih pobjeda za Romneyja jer Illinois na završnu republikansku konvenciju šalje 54 delegata.

Kako je poprilično odmakao drugoplasiranom Santorumu, Romney je izbore preusmjerio na obračun s aktualnim predsjednikom Barackom Obamom kojem je na postizbornom slavlju u Chicagu poručio '' bilo je dosta!''

– Natječem se za predsjednika jer imam viziju i iskustvo kako nas izbaviti iz ovog nereda – poručio je Romney u trenutku kad je shvatio da je trijumfirao u još jednoj državi.

Komentara 2

LS
Ljuti Sipak sa Kacine
14:21 21.03.2012.

slidece metenje ce biti u jedajestom mjesecu kada ce pomest baraka husseina obamu.

OB
-obrisani-
17:50 21.03.2012.

Romney,Santorum i Gingrich,tesko je zakljuciti koje je veci Z podrepas. Jedini kandidat koji ima smisla je Ron Paul ali on na zalost nema nikavu sansu,posto ga mediji ignoriraju a parajlije bojkotiraju. Obmana i Romney,jad i bijeda americke politike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije