Naslovnica Vijesti Svijet

Mitt Romney pomeo konkurenciju i u Illinoisu

Sa 47% osvojenih glasova još jednom je glavnog oponenta Ricka Santoruma ostavio iza leđa, no ovoga puta ne tako premoćno kao u Portoriku
21. ožujka 2012. u 09:31 2 komentara 1 prikaza
mitt romney
Foto: AFP/PIXSELL

Mitt Romney pobijedio je i na izborima za republikanskog predsjedničkog kandidata u Illinoisu. Sa 47% osvojenih glasova još jednom je glavnog oponenta Ricka Santoruma ostavio iza leđa, no ovoga puta ne tako premoćno kao u Portoriku, prenio je BBC. Dok je Romney nekoliko dana ranije skupio 83%, a Santorum samo 8% glasova, u Illinoisu je razlika daleko manja jer je ''samo'' 12% više birača odlučilo prednost dati Romneyju.

Trećeplasirani Ron Paul dobio je povjerenje 9% birača dok građani Illinoisa Newta Gingricha najmanje vide u ulozi budućeg republikanskog predsjednika pa je kao četvrtoplasirani prikupio samo 8% glasova.

Ovo je još jedna u nizu od izuzetno važnih pobjeda za Romneyja jer Illinois na završnu republikansku konvenciju šalje 54 delegata.

Kako je poprilično odmakao drugoplasiranom Santorumu, Romney je izbore preusmjerio na obračun s aktualnim predsjednikom Barackom Obamom kojem je na postizbornom slavlju u Chicagu poručio '' bilo je dosta!''

– Natječem se za predsjednika jer imam viziju i iskustvo kako nas izbaviti iz ovog nereda – poručio je Romney u trenutku kad je shvatio da je trijumfirao u još jednoj državi.

Elipso

  • Ljuti Sipak sa Kacine:

    slidece metenje ce biti u jedajestom mjesecu kada ce pomest baraka husseina obamu.

  • -obrisani-:

    Romney,Santorum i Gingrich,tesko je zakljuciti koje je veci Z podrepas. Jedini kandidat koji ima smisla je Ron Paul ali on na zalost nema nikavu sansu,posto ga mediji ignoriraju a parajlije bojkotiraju. Obmana i Romney,jad i bijeda americke politike.