Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Tihom oceanu

Misteriozna smrt Nijemca na Filipinima, pronađeno mumificirano tijelo na jedrilici

Filipini
Foto: Facebook/Barobo Police Station
1/3
01.03.2016.
u 13:00

Jedrilicu pronađenu 100 km od mjesta Barabo u Tihom oceanu, filipinski ribari doveli su do kopna kako bi policija istražila slučaj

Mumificirano tijelo njemačkog avanturista pronađeno je prošli tjedan na jedrilici u Filipinskom moru. Tijelo su pronašla dva ribara u unutrašnjosti jedrilice "Sajo" koja je bez kontrole plovila Tihim oceanom, javlja njemački medij.

Ribari su u prostoriji s radijom ugledali jeziv prizor trupla mornara Manfreda Fritza Bajorata (59) naslonjenog na stol, navodno pokušavajući uspostaviti kontakt s obalom. Jedrilicu pronađenu 100 km od mjesta Barabo ubrzo su doveli do kopna kako bi policija istražila slučaj.

Foto: Google Earth

Godinama izgubljeni u oceanu

Pronađeni dokumenti identificirali su mumificiranog muškarca, koji je 2008. sa suprugom Claudiom krenuo na krstarenje oko svijeta.

Lokalna policija tvrdi da je uzrok smrti nepoznat, forenzičar dr. Mark Benecke smatra da je ona vjerojatno bila iznenadna, moguće od srčanog udara. Zanimljivo je da zamjenik šefa policije Mark Navels navodi da je brod plovio zadnjih 20 godina.

FOUND DEAD PERSON-About 4:00 in the afternoon of February 26, 2016, personnel of Barobo PS received information from...

Posted by Barobo Police Station on 26. veljače 2016

Filipinski službenici pokušali su kontaktirati i Manfredovu obitelj u Njemačkoj.Nije viđen od 2009. godine, iako poznanik otkriva da ga je marinac navodno kontaktirao prošle godine preko društvene mreže. Misteriozni slučaj i dalje se istražuje kako bi se otkrilo što se zaista dogodilo njemačkom avanturistu.

Smatra se da su suhi oceanski vjetar, visoka temperatura i slani zrak doprinijeli očuvanju tijela.

>> Stotine parova sudjeluje na masovnim vjenčanjima na Filipinima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije