Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hodočašće u voćin

Misno slavlje predvodit će biskup iz Gradišća Egidije Živković

voćinsko svetište (1)
Foto: Ljiljana Marić
1/5
20.08.2012.
u 15:54

– Da bi ovo hodočašće bilo plodonosno, zamolit ćemo Božji blagoslov da se možemo vratiti radosni i ispunjeni – kazao je vlč. Mokri podsjetivši sve da ne zaborave svakog trenutka biti svjesni da zajedno s njima korača Isus Krist

Jutros iz Davora Ivica Gelemanović, 34-godišnji nastavnik fizike, s još tridesetak svojih župljana krenuo je pješice na stotinjak kilometara dugačak put prema marijanskom voćinskom svetištu. U Požegi su im se danas u 14 sati pridružili i vjernici koji su pješice krenuli iz Nove Kapele i Kuzmice te iz požeških župa, a sutra ujutro u Stražemanu, gdje će prenoćiti, pridružit će im se još oko dvije tisuće vjernika kaptolačkog dekanata.

– Kada se kaže broj, zvuči puno, ali kada se ide korak po korak, to jednostavno prođe u molitvi, razgovoru, šutnji i razgledavanju. Bol se toliko i ne osjeća, a na kraju sve bude super. Nemam neke posebne nakane osim da Bogu mogu zahvaliti što i ove godine mogu ići u Voćin – kazao je Gelemanović. Njega i ostale pješake na putu do Voćina dočekao je rektor crkve sv. Lovre Robert Mokri koji se zajedno pomolio s njima te im udijelio blagoslov.

– Mjesto prema kojem smo pošli znak je Božje prisutnosti među nama ljudima na zemlji. Mi koji smo pošli ovim svojim hodom želimo očitovati svoje međusobno zajedništvo i jedinstvo i s Bogom. Da bi ovo hodočašće bilo plodonosno, zamolit ćemo Božji blagoslov da se možemo vratiti radosni i ispunjeni – kazao je vlč. Mokri podsjetivši sve da ne zaborave biti svakog trenutka svjesni da zajedno s njima korača Isus Krist jer samo na taj način taj će hod biti plodonosan.

Na kraju molitve hodočasnicima je udijelio blagoslov te su oni u procesiji nastavili put prema Stražemanu gdje će prenoćiti te sutradan, kada će im se pridružiti brojni hodočasnici kaptolačkog dekanata, u 5 sati nastaviti put do Voćina pod vodstvom stražemanskog župnika Joze Devčića. Središnje hodočasničko euharistijsko slavlje na kojem se tradicionalno okupljaju vjernici iz župa Katedralnog, Posavskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata u 18.30 sati predvodit će željezanski biskup iz Gradišća msgr. dr. Egidije Živković u zajedništvu s dijecezanskim biskupom Antunom Škvorčevićem.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije