Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O preseljenju u Visoku

Miroslav Tuđman: Ovo se sve radi da bi se ponizila predsjednica

Miroslav Tuđman
Foto: HRT Screenshot
02.02.2015.
u 23:05

– Događa se da Vlada želi pokazati što može, koliko snažno može lupiti o stol, kazao je komunikacijski stručnjak Krešimir Macan

U HRT-ovoj emisiji Otvoreno predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman, stručnjak za sigurnost Mate Laušić, bivši savjetnik predsjednika Stjepana Mesića Vlatko Cvrtila i komunikacijski stručnjak Krešimir Macan razgovarali su o odluci Vlade o preseljenju Ureda predsjednika s Pantovčaka u Visoku ulicu u Zagrebu.

– Utvrdili smo svi da Ured predsjednika nije za Visoku ulicu. U ova dva tjedna do inauguracije neće se dogoditi ništa. Događa se da Vlada želi pokazati što može, koliko snažno može lupiti o stol. Politika zna da treba ponuditi kruha i igara: budući da kruha nema, nude nam se igre, kazao je komunikacijski stručnjak Krešimir Macan.

Miroslav Tuđman istaknuo je da je problem kako provesti racionalizaciju troškova. – Problem je sljedeći: želja je predsjednice da se racionaliziraju troškovi, no pitanje je kako to provesti. Predsjednica nije službeno zatražila preseljenje, ovo nije čista odluka Vlade već šlamperaj. U prostore u Visokoj ne stanu svi zaposlenici iz Ureda predsjednika, zgrada je pod zaštitom konzervatora, sigurnosni uvjeti nisu dobri, a ni sva dokumentacija ne može se prenijeti u desetak dana. Ovo se sve radi da bi se ponizila predsjednica – rekao je Miroslav Tuđman.

Laušić je kazao da je ''apsolutno za ured na Pantovčaku''.

– Tamo se podižu sigurnosni standardi od 90-ih godina prošloga stoljeća: u njemu postoje standardi evakuacije, zaštite arhivske građe itd. – dodao je Laušić.

Sadašnju lokaciju na zagrebačkom Pantovčaku boljim mjestom za Ured predsjednika također smatra i bivši savjetnik predsjednika Stjepana Mesića Vlatko Cvrtila. On je kazao da u ''u protokolarnom smislu, kod ceremonijalnih događaja, Visoka ne odgovara''.

– Pantovčak je definitivno bolje mjesto, i u tehničkom i u sigurnosnom smislu. Mislim da Vlada čini sebi politički štetu – rekao je Cvrtila u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

>> Reiner: Vlada preseljenjem u Visoku odvlači pozornost od pravih problema

>> Josipović se oglasio o preseljenju s Pantovčaka u Visoku

Komentara 168

QQ
qqriqrac
23:27 02.02.2015.

Ovo je politicki najsramniiji dogadjaj od hrvatske samostalnosti. Josipovic ce biti upamcen kao jadnik ravan Milanovicu.

DU
Deleted user
23:30 02.02.2015.

Udbaši se napinju i bljuju po narodu, a narod ko marva ni take ni take, ja sam već ranije pisala kako bismo trebali s grabljama doći i odgrabljati ih do prvog smetlišta. Čini mi se istovjetna situacija kao u Indiji,i, kada je šačica kolonizatora zaposjela milijunsku zemlju, a Gandi hodao u kimonu, umisto da je narodu dao samo metle u ruke, izmeli bi ih za jedan dan! Neka netko iz te vražije politike kaže dokle misle sprdati se s narodom, očito Nulanović vidi jedino rješenje da se narod zakrvi do istrijebljenja, jer je gladan a udbašija komunistička ga još kuri i ubrzava krvoproliće, dajte uklonite tu budalu prije nego bude kasno.

PI
pinkec
23:37 02.02.2015.

Lex Perković, pa nasilna selidba u Visoku ul. Koji je salijedeći biser gubitnika, koji ne mogu progutati poraz?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije