Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-ov stav

Reiner: Vlada preseljenjem u Visoku odvlači pozornost od pravih problema

HDZ Željko Reiner Tamara Maletić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
02.02.2015.
u 14:41

Od toga da nema investicija, da su građani sve siromašniji, svaki peti je na rubu siromaštva, ostaju bez domova zbog ovrha, kopaju po kantama za smeće, sve je više nezaposlenih, deseci tisuća mladih odlazi iz RH, kaže Reiner

Političko prepucavanje i smicalice oko preseljenja Ureda predsjednika s Pantovčaka u Visoku nastavljaju se i danas, a uime HDZ-a reagirao je Željko Reiner, potpredsjednik Sabora.

- HDZ je odlučio, po ne znam koji put, reći svoj stav u vezi igara koje se odvijaju oko preseljenje u Visoku. Držim da je to sve svjesno odvraćanje pozornosti sa stvarnih problema koji muče građana. Od toga da nema investicija, da su građani sve siromašniji, svaki peti je na rubu siromaštva, ostaju bez domova zbog ovrha, kopaju po kantama za smeće, sve je više nezaposlenih, deseci tisuća mladih odlazi iz RH. I u takvoj je situaciji svaka tema prikladna da se skrene pozornost s problema - rekao je Reiner. No, kad je već kod te teme, nastavio je, ističe da HDZ više ne želi sudjelovati u tim igrama, niti odgovarajući na pitanja o toj temi jer se stvara atmosfera dezinformacija koja nikome u ovo državi ne može koristiti.

- Činjenica je da je Vlada nevjerojatnom brzinom donijela odlukuo preseljenju, bez da je dobila zahtjev od izabrane predsjednice i bez da je napravila sigurnosnu procjenu i elaborat o troškovima preseljenja. Svjedoci smo, prema informacijama iz Josipovićeva kruga koje su objavljene u medijima, da će se ovaj tjedan već započeti s preseljnjem. Hoće li se putem možda zagubiti dokumenti i kako će se to Ured seliti, a novoizabrane predsjednice još nema u Uredu niti njenog tima? Nema ni sigurnosne procjene, a nije riječ samo o fizičkoj sigurnosti, nego je i pitanje prisluškivanja - rekao je Reiner. Napomenuo je da je predsjednica i vrhovna zapovjednica i da Visoka ne zadovoljava sigurnosne uvjete. Zapitao se ne radi li se sve to skupa da se onemogući predsjednicu da započeno normalno raditi 15. veljače.

>> 'Preseljenje u Visoku nastavak je jedne uličarske politike'

Komentara 31

IN
intellegens
16:06 02.02.2015.

Od kojih problema? SDP je smanje broj nezaposlenih, raste proizvodnja i izvoz, povecati se ljudima place, nisu masovno otpustali ljude u javnom sektoru, rijesili su brodogradilista, branitelji invalidi dobivaju mjesecno 25.000 kuna, turizam rusi rekorde,hrvatska je u eu, davanjem autocesta u koncesiju vraticemo 3 milijarde Eura glavnice kredita stranim bankama i smanjiti vanjski dug, imamo dobre odnose sa susjedima, sa Sdp izlazimo ove godine iz recesije, uvela su fiskalizaciju placanje poreza, legaliziraju se nelegalni objekti...pa sto je radio HDZ sve te godine?

MI
miskec56
15:59 02.02.2015.

Reiner, Hrvatska nikada nije imala pošteniju i moralniju vladu. Nema te vlade koja bi u 3 godine više napravila poslije pustoši koje su ostavile HDZ-ove vlade. Pokradeno, opljačkano, prisvojeno,- pa ostavili ste ogoljenu do kosti zemlju. Ma otkuda vam moralal da vi govorite o nesposobnosto ove vlade.

HR
hrxxx111
16:01 02.02.2015.

HDZ je nakon odluke mogao reci hvala i sve bi proslo neprimjetno. Jedini koji tu dizu prasinu su upravo zlocinci. Plan je jednostavan: 1 traziti preseljenje na neku glupu lokaciju na koju se nebi pristalo zbog sigurnosnih razloga. 2. plakati po novinama dok im se ta lokacija ne odobri 3. naplatiti kojekakve troskove preseljenja i svu lovu povuci u stranku (kao sto je bilo sa bojanjem tunela) Upravo im je propao novi pokusaj pljacke Hrvatskog naroga pa sad cmizdre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije